el text "erosiona" la seva dignitat

Irene Montero, indemnitzada amb 70.000 euros per un poema masclista

El text es va publicar a la revista de l'associació judicial Francisco de Vitoria

zentauroepp43438465 graf2184  madrid  21 05 2018   el l der de podemos  pablo ig180527223541

zentauroepp43438465 graf2184 madrid 21 05 2018 el l der de podemos pablo ig180527223541 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
EFE

El jutjat d'Instrucció número 38 de Madrid ha condemnat l'autor d'un poema publicat el 2017 a la revista de l'associació judicial Francisco de Vitoria a pagar 50.000 euros a la portaveu de Podem, Irene Montero, al considerar que, a més de sexista i masclista, el text "erosiona" la seva dignitat.

A més, en la sentència, a què ha tingut accés Efe, el magistrat Jaime Moralles condemna de forma solidària els sis membres del comitè de redacció de la publicació al pagament de 20.000 euros a Montero per "no supervisar" el contingut del poema publicat el novembre del 2017 amb el títol "De monjas a diputadas", firmat amb el pseudònim "El guardabosques de Valsaín".

"Inquieta bragueta"

Els versos del poema insinuen que les responsabilitats polítiques de la portaveu de Podem i de l'exdiputada Tania Sánchez es deuen a les "apetències inconstants" del líder de la formació, Pablo Iglesias, a l’assegurar l'autor: "La diputada Montero/ Expareja del 'coleta'/ Ya no está en el candelero/Por una inquieta bragueta/ Va con Tania al gallinero".

"No es tracta d'un text d'informació, sinó d'expressió de valoracions del seu autor sobre la demandant que erosiona explícitament la seva dignitat", afirma el magistrat, que assenyala en la sentència que el poema comporta "un ultratge i ofensa per a Montero com a persona i dona".

Notícies relacionades

Per al jutge, les expressions proferides per l'autor són "simples expansions des d'una posició sexista i masclista, greument pejoratives per a la dona" que, a més d'"insidioses i infames", resulten ser "vexacions".

"Els esmentats termes, aïlladament i en el seu conjunt, comporten insult, insídia i vexació greu per a la mateixa estima de la demandant", afegeix la sentència que justifica que el contingut no pot tenir la protecció de la llibertat d'expressió. Contra aquesta resolució, els condemnats poden presentar recurs d'apel·lació.