Anar al contingut

POESIA FORA DE LLOC

Un poema masclista contra Irene Montero indigna Podem

El text s'ha publicat a la revista d'una associació de jutges conservadora

Un poema masclista contra Irene Montero indigna Podem

Podem ha esclatat contra una agrupació de jutges conservadors. La revista de l'Associació de Jutges Francisco de Vitoria ha publicat una poesia satírica sobre Irene Montero, portaveu de Podem al Congrés, que ha indignat diversos membres de la formació morada.

El secretari d'Organització del partit, Pablo Echenique, ha sigut un dels primers que s'ha fet ressò de la informació publicada inicialment per eldiario.es que recull aquest poema, en què es parla de l'"apetito inconstante" de Pablo Iglesias i que es refereix a Montero com a "exparella del coleta" que "ya no está en el candelero por una inquieta bragueta" i que, per això, "va amb Tania al galliner".

"Encara que demanin perdó, que ho haurien de fer, com per no recelar després sobre quina mena de Neandertals pot posar el sistema a jutjar els assassins masclistes al nostre país", ha escrit Echenique.

El poema

El poema al complet diu el següent: "Cuentan que en España un rey/ De apetitos inconstantes/ Cuyo capricho era ley/ Enviaba a sus amantes/ A ser de un convento grey./ Hoy los tiempos han cambiado/ Y el amado timonel/ En cuanto las ha dejado/ No van a un convento cruel/ Sino a un escaño elevado./ La diputada Montero/ expareja del 'coleta'/ ya no está en el candelero/ por una inqueta bragueta/. Va con Tania al gallinero". L'associació, posteriorment, ha lamentat la publicació i ha afirmat que no comparteixen el contingut.