CONFLICTE CATALÀ

Jordi Sànchez creu que la DUI va ser un "acte erroni"

El diputat de JxCat assegura que no demanarà el seu indult i demana a l'Advocacia de l'Estat que retiri l'acusació de rebel·lió i malversació

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de JxCat i pres a Lledoners, Jordi Sànchez, ha dit que la declaració unilateral d’independència del 27-O va ser un "acte erroni" fruit de la falta de comunicació i de confiança entre el Govern i l’Executiu de Rajoy. 

En una entrevista al diari 'El Independiente’, Sànchez ha remarcat que hi havia disposició des de la Generalitat de convocar eleccions si no s’aplicava el 155 i ha afegit que va ser una "mala gestió". 

D’altra banda, ha exigit l’absolució i ha deixat molt clar que si el condemnen no demanarà cap indult perquè és una qüestió de "dignitat i de coherència". 

"Sortiré de la presó demostrant la meva innocència i l’arbitrarietat amb què fins ara han actuat els magistrats. Si algú espera que demani perdó, abans haurà de demostrar on vaig cometre un delicte. No m’arrossegaré. Sortiré amb la dignitat de qui només ha defensat la llibertat de manifestació i expressió i que vol exercir el dret a l’autodeterminació a través d’un acord per superar la crisi que des de fa anys col·lapsa Catalunya i Espanya", ha defensat. En aquesta línia, ha insistit que veu més efectiu forçar el diàleg que la unilateralitat. 

Sobre l’escrit d’acusació de l’Advocacia General de l’Estat, ha considerat que l’únic gest "vàlid i necessari" és que retirin l’acusació. "Ni per rebel·lió ni per malversació", ha afegit. 

Paper del Govern de Pedro Sánchez

Jordi Sànchez ha assenyalat que el Govern "no té marge per realitzar cap millora processal" perquè només depèn delsmagistrats del Suprem. Ha avisat també que qui afirmi el contrari és un "ignorant o vol confondre".

Pel que fa a la vinculació que fa el president del Govern, Pedro Sánchez, amb el delicte de rebel·lió amb violència armadaPedro Sánchez, el diputat de JxCat no ha atribuït una preocupació per l’aprovació dels pressupostos, sinó que ha admès que creu que està més preocupat per les conseqüències en la vida pública que puguin tenir les condemnes del Suprem.

Per a Jordi Sànchez si la sentència es percep com a injusta, tot serà més difícil i la justícia europea haurà de tenir l’última paraula. En aquest sentit, ha avisat que la sentència del Suprem pot generar "gran indignació social"

Notícies relacionades

Preguntat sobre com imagina Catalunya en 10 anys, ha assegurat que la veu independent, amb la celebració d’un referèndum d’autodeterminació i amb el conflicte polític resolt. Malgrat això, ha posat en dubte que la independència es pogués guanyar en un referèndum. "Ara com ara no veig evident que guanyés el sí", ha admès. 

Pel que fa a la seva situació personal, en 10  anys ha dit que es veu al carrer, lliure i "disfrutant de la vida".