CONFLICTE CATALÀ

Batet critica la "frivolitat" dels impulsors de la DUI

La ministra acusa els líders independentistes de crear un "marc il·lusori" i els insta a "dir la veritat"

fcasals45564889 madrid 22 10 2018  pol tica   meritxell batet preside la con181022135331

fcasals45564889 madrid 22 10 2018 pol tica meritxell batet preside la con181022135331 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha criticat aquest dilluns la "frivolitat" dels líders independentistes durant la jornada del 27-O del 2017. Segons han apuntat Toni Comín i Anna Gabriel diumenge en el programa 'Salvados' de Jordi ÉvoleToni Comín  Anna Gabriel, eren conscients que la declaració unilateral d’independència no s’implementaria l’endemà. 

Batet ha manifestat en una entrevista a la cadena SER que aquestes declaracions demostren la falta de consciència per part dels dirigents que en aquell moment no van pensar en "les conseqüències que la DUI tenia per a tota la societat" i, per contra, "van generar un marc il·lusori" que va fer creure molta gent de bona fe que això era possible.

Per aquesta raó, ha donat "poc valor" al Consell de la República que es presentarà aquest dimarts. "Fa un any tothom havia de saber que això no era possible, igual que ara tots som conscients que això no és possible", ha assenyalat.

Irresponsabilitat

Notícies relacionades

La ministra ha afirmat que tot això demostra que "la unilateralitat ha fracassat" i que "ha arribat el moment" que l’independentisme  comenci a "dir la veritat". "Seria important que el Govern de la Generalitat fos clar i valent dient als seus ciutadans que això no és possible", ha explicat, però ha remarcat que si ho admeten no significarà "renunciar a una defensa de la independència que és legítima".

En aquest sentit, la ministra ha insistit que la crisi política a Catalunya no té solució a curt termini, perquè "s’han generat unes conseqüències fruit de l’acte d’irresponsabilitat dels partits independentistes" que "han provocat una fractura social a Catalunya amb conseqüències que no es resolen d’un dia per l’altre". Aquesta, segons Batet, "és la mateixa preocupació del Govern central i també hauria de ser la del Govern català".