Cinc integrants de l'Exèrcit investigats

Defensa expedienta els reservistes que van firmar un manifest en suport a Franco

El reglament castrense impedeix als militars en actiu o fora de servei expressar opinions polítiques

42506086 601

42506086 601 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri de Defensa ha ordenat l’obertura d’un expedient als cinc reservistes que es troben entre els més de 100 signants d’un manifest que exalta la figura de Francisco Franco, segons han confirmat fonts del departament que dirigeix Margarita Robles.

Defensa ha donat per finalitzada la informació reservada que va obrir el mes d’agost passat sobre aquest cas i la ministra Robles ha acordat remetre als comandaments dels cinc reservistes l’ordre per iniciar expedient per indicis d’infracció disciplinària.

Els comandaments dels cinc reservistes seran els encarregats de resoldre l’esmentat expedient, han precisat fonts del Ministeri.

Notícies relacionades

A mitjans del mes d’agost passat, Defensa va ordenar que es nomenés el corresponent instructor per assumir la investigació, el tinent general Miguel Ángel Villarroya, sota informació reservada, que va prendre declaració als cinc signants del manifest amb vinculació professional amb el Ministeri de Defensa, tots ells en situació de reserva.

Els militars en actiu i els reservistes no poden expressar opinions polítiques, al contrari que els militars retirats per complet, motiu pel qual Defensa no investigarà la resta dels professionals castrenses que han recolzat algun manifest.