Anar al contingut

memòria històrica

181 militars en la reserva firmen un manifest en defensa de Franco

Denuncien la "perversa pretensió" de l'esquerra d'exhumar les seves restes del Valle de los Caídos

El Periódico

181 militars en la reserva firmen un manifest en defensa de Franco

Un grup de 181 militars en la reserva ha firmat un manifest en el qual denuncia la "campanya infame" que està duent a terme "l’esquerra política" per desprestigiar el dictador Francisco Franco, amb la "perversa pretensió" d’exhumar les seves restes del Valle de los Caídos. 

Al document, titulat "Declaración de respeto y desagravio al general Francisco Franco Bahamonde, soldado de España", aquests gairebé dos centenars de militars retirats demanen respecte per la "figura militar del general" que, segons ells, ha sigut vilipendiada fins a extrems inconcebibles" i des de l’"afany visceral de revenja" de l’Executiu socialista de  Pedro Sánchez. També subratllen que Franco va accedir en la Guerra Civil a exercir de "comandament únic de l’Espanya agredida i assetjada pel comunisme internacional acceptat i adoptat pel Front Popular".

L’objectiu de l’exhumació, segons aquest comunicat, és  fer "desaparèixer definitivament" el "principal artífex" de la història d’Espanya. En aquest sentit, han instat "els  directors i actors d’aquesta campanya infame, a reprendre la veritat històrica," així com a posar fi al que han qualificat de "perversa pretensió" d’exhumar les restes de Franco del Valle. Només així, acaben, es podria posar límit a la destrucció d’aquest enclavament,  "tot un símbol de la reconciliació" del conflicte armat.  

Entre els signants –que a l’estar en la reserva estan "en ple dret de llibertat d’expressió"– podem trobar generals, tinents, coronels, almiralls i capitans de fragata. Entre ells, per exemple, hi ha l’extinent general Juan Enrique Aparicio, que fins al 2016 formava part del Ministeri de Defensa com a cap del Comandament de Personal de l’Exèrcit de Terra.