Després del Comitè Executiu Nacional a Barcelona

Casado reuneix diputats i senadors del PP després dels canvis en la direcció

El líder 'popular' planteja celebrar a l'octubre una convenció nacional extraordinària

undefined44450819 spain s newly elected popular party  pp  leader pablo casado180726143932

undefined44450819 spain s newly elected popular party pp leader pablo casado180726143932 / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, ha convocat aquest divendresdiputats i senadors 'populars’ a la seu nacional del partit, al carrer Génova, un dia després dels canvis en les direccions dels grups parlamentaris que ha anunciat davant del Comitè Executiu Nacional.

Casado ha optat per l’exministra Dolors Montserrat com a nova portaveu del PP a la Cambra Baixa, en substitució de Rafael Hernando, que podrà seguir en la direcció del grup popular, segons ha dit. A més, Hernando serà el nou president del Comitè de Drets i Garanties del PP. Sí que continuarà com a número dos al Congrés José Antonio Bermúdez de Castro.

En el cas del Senat, l’exdirector de la Policia Ignacio Cosidó serà el nou portaveu parlamentari al Senat. Desplaça així el gallec José Manuel Barreiro. En aquesta Cambra també canviarà el secretari general del grup –càrrec que ocupava Javier Arenas– i que ara passarà a ocupar el senador gadità José Ortiz.

Junt amb aquests canvis en la representació dels grups parlamentaris, hi haurà més canvis dins de les direccions del grup, ja que alguns càrrecs ja canvien de destinació. És el cas de Marta González, portaveu adjunta fins ara al Congrés, que ocuparà en aquesta nova etapa la Vicesecretaria de Comunicació.

Suport a Moreno a Andalusia

A més, dissabte Casado viatjarà a Còrdova, el primer acte amb el PP andalús després de guanyar el XIX Congrés Nacional del PP, en el qual es va imposar amb el 57,2% dels vots a Soraya Sáenz de Santamaría, que va aconseguir el 42%.

En aquest acte estarà acompanyat pel president del PP andalús i candidat a la Presidència de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, que es va posicionar a favor de Sáenz de Santamaría en la carrera per la Presidència del PP.

Casado ha indicat que amb aquesta visita a Andalusia vol deixar clar que estan "tots units", que tenen ja un "candidat designat" i que van “a totes a Andalusia”, es convoquin "quan es convoquin" les eleccions, en vista de la possibilitat que la socialista Susana Díaz decideixi avançar els comicis a la tardor.

Convenció a l’octubre

Notícies relacionades

A més, Casado ha anunciat que la seva intenció és celebrar una convenció nacional extraordinària després de l’estiu, en què es parlarà de ponències i idees. "Esperem que pugui ser a l’octubre si no hi ha cap novetat electoral a Andalusia o qualsevol altra situació", ha manifestat.

Casado ha confirmat davant del seu nou equip que vol designar els candidats autonòmics i municipals en el "més breu espai possible". A més, ha recalcat que "necessita" un PP "unit" en què "remin tots junts" per "sortir a guanyar" les eleccions.