PERFIL

Teodoro García, de diputat murcià a número dos del PP

El nou secretari general del partit va portar Casado a la presidència amb una campanya magistral

undefined44450221 teodoro garc a egea  pol tic180726135213

undefined44450221 teodoro garc a egea pol tic180726135213

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou número dos del PP, que substituirà María Dolores de Cospedal és, a més de l’artífex de la campanya que ha portat Pablo Casado a la cúspide del PP, un jove i modest diputat murcià de nomTeodoro García Egea que adora el risc per damunt de tot. Un risc que l’ha catapultat, amb només 33 anys, a la secretaria general del PPsecretaria general en un obrir i tancar d’ulls gràcies als seus bons dots per obtenir recolzaments i vendre la imatge d’un nou líder de la dreta disposat a recuperar el poder.

Sempre a l’ombra de l’ara líder dels populars, primer al Congrés i després com a director de la seva campanya, García Egea va néixer a Cieza (Múrcia) el 27 de gener del 1985 i és enginyer industrial i de telecomunicacions. Format en màrqueting polític i gestió de projectes per la Universitat George Washington, ha participat també en el Programa de Lideratge de Gestió Pública a l’IESE Business School.

Notícies relacionades

La seva carrera política va començar el 2007 com a regidor del PP a l’ajuntament de la seva Cieza natal, on també ha sigut secretari general de Nueves Generaciones, vicesecretari de Formació de la Regió de Múrcia i actualment secretari de l’Àrea de Tecnologia d’aquesta regió. La seva entrada alCongrés dels Diputats  va ser una carambola, ja que en les eleccions generals del 20-N del 2011 no va sortir elegit com a número nou de la llista per Múrcia. Però va aconseguir ficar el cap a la Cambra Baixa al substituirJaime García-Legaz, nomenat secretari d’Estat de Comerç a l’equip del ministre d’Economia i Competitivitat Luis de Guindos.

L’impossible

A partir d’aquí va aconseguir renovar la seva acta de diputat en els comicis del 2015 i el 2016, als quals es va presentar com a cap de llista del PP per la Regió de Múrcia. "Com que no sabien que era impossible, ho van aconseguir", va escriure a les xarxes socials dissabte passat per celebrar la victòria de Pablo Casado en les primàries del PP. Entre les seves aficions hi figuren el judo, la marató, la bicicleta de muntanya, el piano i les travessies per la neu. Però la més cridanera per la seva originalitat és la de llançar pinyols d’oliva, curiosa activitat per la qual ha arribat a aconseguir el títol de campió del món en la modalitat d’oliva mollar chafá.