Després de les primàries autonòmiques

Teresa Rodríguez admet que la direcció podria intervenir en Podem Andalusia

La líder del partit a la regió reclama "més autonomia dins del marc general de Podem"

La líder andalusa de Podem Teresa Rodríguez

La líder andalusa de Podem Teresa Rodríguez / José Manuel Vidal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La coordinadora general de Podem Andalusia i candidata a ser aspirant a la Presidència de la Junta, Teresa Rodríguez, ha admès aquest dilluns que, "amb els estatuts a la mà", la direcció nacional del partit podria intervenir en les primàries a Andalusia que es tanquen aquest 16 de juliol, tot i que ha assegurat que "no seria l’esperable".

"Amb els estatuts a la mà, hi hauria un compliment estricte, i en qualsevol cas no seria l’esperable, perquè entenc que el que hi hauria d’haver seria una relació fluida entre la direcció andalusa i la direcció nacional", ha remarcat en declaracions a Onda Cero.

Les votacions es van iniciar el 10 de juliol passat per via telemàtica i té com a candidates Rodríguez i la diputada per Huelva d’Units Podem al Congrés i líder de la plataforma Defendre Podem AndalusiaIsabel Franco, que és afí al secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

La direcció estatal del partit va rebre amb "preocupació" i "alarma" el moviment de Rodríguez, consistent a nomenar tres dels seus principals col·laboradors representants legals del partit Marea Andalusa, que va registrar el gener passat al Ministeri de l’Interior.

"No volem ser una mera sucursal"

En aquesta línia, Rodríguez ha defensat que des de la seva candidatura es busca ser "Andalusia a Podem i no Podem a Andalusia" i ha assegurat que els andalusos no poden veure el partit a la regió com "una mera sucursal d’una força política nacional".

Notícies relacionades

"Tenim prou solvència per liderar el nostre propi projecte, amb capacitat de prendre decisions i autonomia, tot i que dins, lògicament, del marc general de Podem", ha assenyalat, en relació amb la possible existència de desavinences amb Iglesias.

D’altra banda, Teresa Rodríguez ha sentenciat que les primàries de Podem a Andalusia tindran "10 vegades més participació que el mateix procés de Ciutadans a Andalusia" i, per tant, ha defensat que "són més impredictibles". "Tindrem una participació més llustrosa que el PP i Ciutadans", ha conclòs.