Jorge Rodríguez dimiteix com a president de la Diputació i diu que potser han "ficat la pota però no la mà"

Rebaixa a possibles errors administratius les seves fallades i diu que està segur de la seva innocència

No dimiteix com a alcalde d'Ontinyent però delegarà de moment totes les seves funcions

20180702-atlas-dimite-el-presidente-de-la-diputacin-de-valencia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió després de ser detingut i investigat per malversació i prevaricació en l’operació Alqueria. En una roda de premsa, ha admès que potser han comès errors administratius en la seva gestió però ha descartat qualsevol tipus de corrupció.

"Aquests tres anys ens hem pogut equivocar, potser hem comès errors administratius, potser hem ficat la pota però estic totalment segur que ni jo ni el meu equip ni cap de la Diputació hi ha ficat la mà. Potser hem sigut matussers, massa confiats, però, mai, lladres", ha remarcat. 

El ja expresident de la Diputació, que també deixarà la seva acta com a diputat, ha comparegut sense admetre preguntes amb l’argument que el sumari encara és secret.

Posteriorment ha comunicat que no dimitirà com a alcalde d’Ontinyent però que, de moment, delegarà totes les seves funcions a Rebeca Torró, actual tinenta d’alcalde i que també assumirà la seva acta de diputada. La secretària general dels socialistes en aquesta localitat deixarà el seu càrrec com a directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana a la conselleria.

Rodríguez va ser suspès de tots els seus càrrecs orgànics per part del PSPV i de militància per part del PSOE.

Segur de la seva innocència

Rodríguez ha dit que se’n va segur de la meva innocència i que “per demostrar-la ara és millor ser fora que dins". "Pot ser que algú pensi que el llistó de l’ètica està molt alt però és en el que sempre hem volgut actuar els socialistes i no permetré que s’utilitzi això per fer malbé el que jo tant estimo", ha assenyalat després d’incloure en els seus agraïments el PSPV.

En la seva compareixença ha estat acompanyat per diversos alcaldes socialistes de la província i pel seu equip, que l’harebut i acomiadat entre aplaudiments i crits d’ànim.

Rodríguez, dos dels seus col·laboradors directes i tres responsables de Divalterra, una empresa de la Diputació, van ser aturats i estan investigats per possibles irregularitats a diversos contractes d’alta direcció d’aquesta companyia. Ell ha rebaixat qualsevol error a qüestions administratives.

El polític valencià ha explicat que 13 dels 15 membres del consell d’administració van aprovar una estructura amb dos gerents i set directius, "que han desenvolupat la seva feina amb total professionalitat fins que fa un mes, quan van aparèixer els dubtes administratius, vam decidir acomiadar-los i reestructurar l’empresa".

Notícies relacionades

Rodríguez ha apuntat que va arribar a una corporació "trufada de casos de corrupció de l’etapa anterior" amb la idea que la Diputació: "Deixés de fer vergonya i fos portadora de bones notícies i fins dimecres passat ho havíem aconseguit".

La Cadena Ser ha accedit a la denúncia de diversos treballadors que hauria propiciat la posada en marxa de l’operació en la qual es denuncien "purgues, extorsions, insults i fins a amenaces d’acomiadament" per part de Rodríguez i els seus dos col·laboradors i la confecció d’"informes falsos" per legalitzar les contractacions. L’expresident de la Diputació ha negat aquestes acusacions.