AUTOCRÍTICA

Paluzie: "La independència, una batalla perduda perquè no es va fer efectiva"

La presidenta de l'ANC considera que els polítics no van defensar la república proclamada al Parlament

zentauroepp43526821 primer pla de la presidenta de l anc  elisenda paluzie  dura180615134949

zentauroepp43526821 primer pla de la presidenta de l anc elisenda paluzie dura180615134949 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha considerat aquest dimecres que s’ha perdut la "batalla" de la independència de Catalunya. "La independència va ser proclamada, però no es va fer efectiva; per tant, des d’aquest punt de vista és una derrota", ha afirmat en una entrevista a la cadena France 24.

Segons el parer de Paluzie, la proclamació de la independència al Parlament va suposar una victòria, però poc després la "batalla" de la independència es va perdre al no fer-se efectiva. I ha responsabilitzat d’aquesta derrota els dirigents polítics, ja que "van decidir no defensar la república catalana nounada" a l’optar, uns, per anar davant del jutge i, altres, a l’"exili".

Notícies relacionades

Quan li han preguntat per si els polítics catalans van pecar d’ingenuïtat, la presidenta de l’ANC ha considerat que sí, per creure que hi hauria una mediació internacional en lloc d’utilitzar "la força de l’1-O, del 3-O, de la vaga general, de la gent al carrer." No obstant, ha subratllat que el Govern també va tenir "por" que si s’optava per prendre el control del territori hi hagués morts i violència policial que posés en risc la població".

D’altra banda, Paluzie s’ha mostrat convençuda que la societat catalana no va renunciar a la independència i que aquest objectiu s’aconseguirà, malgrat que no sigui a curt termini. Així mateix, ha considerat que el judici per rebel·lió contra els exmembres del Govern i de les entitats independentistes que se celebrarà probablement la pròxima tardor pot ser un punt d’inflexió. I ha assegurat que l’ANC continuarà amb la seva lluita "pacífica i democràtica" a favor de la independència de Catalunya davant de la "vulneració de drets" de l’Estat espanyol