comissió al congrés

Arenas assegura que "mai" va conèixer la 'caixa b' en el PP i que no cobra sobresous

García Escudero, que va reconèixer davant del jutge que havia rebut sobresous, també declara

20170404 jlr 3704

20170404 jlr 3704 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicesecretari general Política Autonòmica i Local del Partit Popular, Javier Arenas, va afirmar aquest dimecres que "mai" va conèixer una 'caixa b' en el partit i va negar haver-se "lucrat de la política" amb sobresous.

Així es va pronunciar en la comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament il·legal del PP, on va ser citat en qualitat d’exsecretari general del PP. "Jo no vaig autoritzar cap despesa, ni vaig firmar mai ni un taló, ni tenia res a veure en les despeses i ingressos del PP", va declarar.

"Mai vaig conèixer una 'caixa b' en el partit", va manifestar el que fos 'número dos’ del PP entre 1999 i 2003, mentre va subratllar que "mai" ha rebut un euro de cap activitat econòmica que no siguin rendiments del seu treball personal. "No m’he lucrat de la política, i tot el que he rebut ho he declarat a Hisenda", va remarcar.

Durant el judici de la primera part de la trama 'Gürtel', Arenas va negar haver cobrat sobresous. Ara és vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP.

Més compareixents

Notícies relacionades

A més del senador i exministre, la comissió del Congrés també rep el president del Senat, Pío García Escudero.

Aquest òrgan, que fa un any va iniciar les compareixences amb la de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, ha reservat aquesta última setmana d’activitat ordinària del Congrés per tornar a citar responsables populars que al seu dia no van poder atendre la primera trucada de la institució. Dimarts també va ser el torn per a l’exministra de Sanitat Ana Mato.