GOVERN SOCIALISTA

Sánchez vol parlar amb Torra dels problemes dels catalans, no de la independència

El dret a decidir no estarà a sobre de la taula

undefined42154518 graf3435  aranjuez  madrid   17 02 2018   el secretario gene180217113929

undefined42154518 graf3435 aranjuez madrid 17 02 2018 el secretario gene180217113929 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, rebrà el 9 de juliol que ve el president de la Generalitat, Quim Torra, amb la intenció de buscar solucions als problemes dels ciutadans de Catalunya i no de parlar sobre les aspiracions de l’independentisme que està "fracturant" socialment aquest territori.

Així ho ha avançat la número dos del PSOE i portaveu en el Congrés, Adriana Lastra, una de les persones de l’entorn més pròxim al president. "Esperem posar a sobre de la taula no el que ens diferencia i allò que ens separa [...] i que està fracturant socialment a Catalunya, que ha generat la fugida d’empreses" i la "confrontació entre veïns", ha assenyalat.

"Esperem començar a resoldre els problemes dels ciutadans de Catalunya. Per a això serà aquesta reunió, almenys aquesta és la intenció del president", ha incidit en una entrevista a TVE.

Lastra considera que, respecte a la crisi independentista, s’ha aconseguit assolir unacerta "imatge de normalitat institucional" que permet parlar d’altres coses que preocupen els ciutadans, com les pensions, la lluita per la igualtat o altres qüestions sociales.

La dirigent socialista s’ha referit també a la petició d’entrevista amb el Rei que va sol·licitar Torra en una carta i que pretenia involucrar el Monarca en una negociació entorn del dret a decidir, sol·licitud que el Govern ha ignorat.

Notícies relacionades

Lastra ha recordat que el cap de l’Estat se sol reunir amb tots els presidents autonòmics, però ha assenyalat que en aquest cas concret hi ha un problema que impedeix aquesta trobada, i és "la consideració que Torra té del cap de l’Estat i no al revés".