CIUTADANS DAVANT DEL NOU GOVERN

Rivera, sobre Torra: "Amb senyors que diuen que el meu país és una dictadura no puc parlar res"

Ofereix a Sánchez "transaccionar" partides que puguin ser objecte d'esmenes en els pressupostos generals per acordar-ne així l'aprovació

cmontanyes43563500 rivera180531192516

cmontanyes43563500 rivera180531192516

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dilluns que la líder del partit i de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, "està desitjant reunir-se amb el president de la Generalitat", però no amb una persona que és "racista" i que diu "que a Espanya hi ha exiliats i presos polítics". "Amb senyors que diuen que el meu país és una dictadura no puc parlar res", ha postil·lat.

En una entrevista a TVE, Rivera ha incidit que "està molt ben fet el que va fer" Arrimadas al negar-se a participar en la ronda de contactes de Torra mentre mantingui la pancarta que demana la llibertat dels independentistes en presó preventiva a la façana del Palau de la Generalitat. "Això no és Veneçuela, això no és una dictadura, és una democràcia europea", ha sentenciat.

En aquesta línia, ha afirmat que "el diàleg té condicions i són la democràcia", així que "si Torra deixa de ser el 'racista Torra' i és un senyor que és president autonòmic, per descomptat" que hi hauria diàleg amb ell, perquè "no hi ha res" que Ciutadans desitgi més que "la tornada al curs constitucional i democràtic a Catalunya", tot i que aquesta "no és la realitat".

"La realitat és que avui a Catalunya s’assetja els que pensen diferent, que (la portaveu del Govern, Elsa) Artadi ha dit que no descarta un altre cop a la democràcia, que Torra té una pancarta dient que això és una dictadura en una institució de l’Estat, que el Parlament no respecta l’oposició, que ha hagut de dimitir el lletrat major de la Cambra perquè no li fan cas a les advertències, i que volen fer purga als Mosos d’Escuadra d’aquells que van defensar la Constitució", ha argumentat.

Qüestiona, en aquest context, que "la sortida" del PSC i del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sigui "mirar cap a un altre costat i fer més concessions". "¿De debò la senyora Meritxell Batet (ministra d’Administració Territorial) creu que donant-li el control dels jutges a Torra ens en sortirem?", ha plantejat.

Segons la seva opinió, és "molt millor ser realista i saber que aquest és un repte major en el qual s’ha d’arribar a acords" i Ciutadans, el PP i el PSOE han de mantenir una "posició conjunta", i adverteix així que "qui de moment ha sortit de la posició conjunta és el PSOE, que ha decidit en aquest cas que s’ha de cedir davant d’aquells que no respecten la democràcia." "Soc al lloc oposat a Sánchez", ha postil·lat. 

Els pressupostos generals

Notícies relacionades

Rivera s’ha mostrat disposat a donar suport al Govern central per aprovar els pressupostos generals de l’Estat sempre que el president, Pedro Sánchez, comprometi una data pròxima per a les eleccions generals. En concret, s’ha ofert a "transaccionar" partides que puguin ser objecte d’esmenes als pressupostos generals per acordar-ne així la aprovació i tirar-los endavant.

Seria, ha precisat, sempre que Sánchez posi data a les eleccions generals i siguin en els propers mesos, fins i tot amb la possibilitat de coincidir amb les autonòmiques a Andalusia o "amb les pròximes eleccions", que són les autonòmiques, municipals i europees del 2019.