RELLEU A LA MONCLOA

Rivera diu que la victòria de Sánchez "no és una bona notícia per a Espanya"

El president de Ciutadans adverteix que "s'havia de canviar el Govern, però no d'aquesta manera"

cmontanyes43563500 rivera180531192516

cmontanyes43563500 rivera180531192516

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat en un roda de premsa que l’aprovació de la moció de censura i l’arribada de Pedro Sánchez a la presidència del Govern central "no és una bona notícia per a Espanya". "S’havia de canviar el Govern espanyol, però no d’aquesta manera", ha lamentat el líder del partit taronja.

Rivera ha expressat els seus dubtes sobre el futur Executiu. "No sé els mesos que durarà la legislatura, esgotada, liquidada, en què serà impossible fer lleis davant de la fragmentació que té el senyor Sánchez", ha advertit abans de queixar-se de l’"espectacle vergonyós i la irresponsabilitat". "Els espanyols ens mereixem una miqueta més", ha sentenciat. Sobre l’antic bipartidisme, ha dit que "donaels últims cops de cua".

Notícies relacionades

També ha mostrat la seva preocupació pelpreu que haurà de pagar Sánchez pel suport dels partits nacionalistes. "Haurem d’estar pendents de les concessions i les hipoteques que ens deixi Sánchez en aquests mesos, en mans de Torra, el president racista de Catalunya, i Bildu", ha alertat.

Futur incert

Quant al seu nou paper al Parlament, ha avançat que Ciutadans farà "una oposició ferma a aquest 'Govern Frankenstein'". "Rajoy podria haver dimitit, haver convocat eleccions o pactar una solució tranquil·la. Però davant de la desídia i la seva falta de lideratge, Sánchez suma", ha reconegut abans de descriure el nou panorama polític després de la moció de censura: "Comença una etapa nova,d’incertesa i debilitat, però estic convençut que falten pocs mesos perquè els espanyols puguin votar. Nosaltres no tenim por de les urnes".