CIUTADANS

Arrimadas insta Sánchez a dir el que pensa fer sobre Catalunya

Assegura que Pedro Sánchez vol allargar la legislatura

Titlla el Govern de Torra de "xenòfob i supremacista"

ealos43164324 graf7391  barcelona  03 05 2018   la presidenta del grupo pa180505153129

ealos43164324 graf7391 barcelona 03 05 2018 la presidenta del grupo pa180505153129 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha instat avui el president del Govern, Pedro Sánchez, "a dir el que pensa fer sobre Catalunya" i, tot i que ha admès que en el nou Executiu hi ha ministres "amb bons perfils tècnics", ha demanat saber "el seu pla per governar".

Segons ha indicat Arrimadas en unes declaracions a RNE, després de veure el nou Govern designat per Sánchez, la seva impressió és que aquest últim "té intenció d’allargar la legislatura", però "jo crec que necessitem un Govern fort i molts espanyols ens hem quedat amb les ganes de votar a les urnes".

Ha reconegut, en tot cas, que a l’Executiu de Sánchez "hi ha bons perfils tècnics" pel que fa als ministres, "però un govern és més que això i cal saber quin pla té per governar, ara toca explicar què farà i per a què".

¿Diàleg amb Catalunya?

Arrimadas ha precisat, a més, que "es dissiparan molts dubtes quan sentim el que (Sánchez) vol fer sobre Catalunya", i, tot i que ha valorat que hi hagi diàleg entre els governs espanyol i català, ha matisat que si el president del Govern parla amb el president de la Generalitat "no escoltarà el senyor Torra, sinó el separatisme".

Després d’apuntar que el preocupa que "es parli d’indults o de tornar a l’Estatut del 2006", la líder de Ciutadans a Catalunya ha resumit la seva opinió sobre això amb una frase: "Diàleg, sí, però cal exigir que es compleixin els drets constitucionals" i ha afegit que "hi ha una premissa prèvia en democràcia, que és no comprometre’s a fer una agenda il·legal".

Al seu entendre, el nou Govern "està fet a imatge i semblança de Torra", que "té uns plantejaments xenòfobs i supremacistes", i ha expressat la seva preocupació "pel que ja ha dit que faran, com reobrir les anomenades ambaixades".

Notícies relacionades

També ha criticat durament que Torra vulgui mantenir la pancarta a favor de l’alliberament dels presos independentistes que hi ha penjada al balcó del Palau de la Generalitat.

Sobre la situació del PP després de la dimissió de Mariano Rajoy, Inés Arrimadas ha apuntat que aquest partit "té un problema intern i una guerra de successió", i, tot i que ha dit que no vol entrar "en guerres internes", ha defensat la conveniència de "superar el bipartidisme que fa 40 anys que governa a Espanya"