ERC i el PDECat es concentraran dimecres pel mig any de presó de Junqueras i Forn

Sota el lema 'Ni presó ni exili. ¡Llibertat!' demanaran la seva excarceració i la de la resta dels presos

zentauroepp42946257 demonstrators wave esteladas or independence flags in barcel180415174601

zentauroepp42946257 demonstrators wave esteladas or independence flags in barcel180415174601 / Manu Fernandez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova concentració després dels sis mesos de presó d'Oriol Junqueras  i Joaquim Forn. Aquest dimecres 2 de maig ERCPDECat i Òmnium Cultural es concentraran a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 19.30 hores per tornar a demanar la seva excarceració.

Sota el lemaNi presó ni exili.¡Llibertat!també es recordarà els altres presos sobiranistes i els polítics catalans que han fugit a l'estranger.

Junqueras, líder dels republicans, i Forn, exconseller d'Interior, a presó provisional a Estremera des del 2 de novembre, són els dos líders sobiranistes que més temps fa que són a la presó, després d'ingressar-hi el diputat de JxCat Jordi Sànchezi el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.  

Notícies relacionades

Els altres polítics que són a la presó són els exconsellers Jordi TurullJordi Rull Raül Romeva, també a Estremera, mentre que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa són al centre d'Alcalá-Meco.

Els líders sobiranistes que ara són l'estranger són l'expresident Carles Puigdemont (Alemanya), els exconsellers Toni ComínMeritxell Serret i Lluís Puig (Bèlgica), l'exconsellera Clara Ponsatí (Regne Unit), l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel i la secretària general d'ERC Marta Rovira (Suïssa).