CARTA A RAC-1

Sànchez augura que el Suprem "atacarà més fort" després de la decisió dels altres tribunals europeus

El diputat de JxCat veu en el seu empresonament "un escarment exemplificatiu" i creu que "està molt lluny de tornar a casa"

zentauroepp42431659 jordi sanchez180309123847

zentauroepp42431659 jordi sanchez180309123847 / JAVIER SORIANO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de l'ANC i ara diputat de JxCatJordi Sànchez, ha augurat que la resolució dels tribunals dels països on són els exconsellers fugits farà que el Tribunal Suprem "ataqui més fort".

En una carta enviada a RAC-1, que va escriure el 17 d'abril a Soto del Real, ha insistit que "la decisió dels tribunals alemanys, belgues i britànics no els farà canviar, sinó el contrari". I ha pronosticat que "ofesos,atacaran més fort, traient pit de la sempre agraïda defensa de la unitat d'Espanya".

Notícies relacionades

L'escrit es va redactar dies després que l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, ellandon va ser detingut Carles Puigdemont el 25 de març, el deixés en llibertat sota fiança. Al seu torn, tampoc no van ser empresonats a l'espera de la resolució sobre extradició Meritxell Serret i Toni Comín a Brussel·les, i Clara Ponsatí a Edimburg.

"El jutge [Pablo Llarena] i la Sala Segona [del Tribunal Suprem] van per lliure, molt forts i amb un relat jurídic molt feble, però amb una determinació de mantenir un escarment exemplificatiu", ha afegit Sànchez, i afirma que creu "que està molt lluny de tornar a casa".