HAVIA DE REBRE-LA EL 2 DE MAIG

Lledó renuncia a la medalla d'or de Madrid pel cas Cifuentes

"Ateses les circumstàncies no em venia de gust res", ha assegurat el filòsof premi Príncep d'Astúries

undefined6671790 madrid 17 07 2007  entrevista aemilio yedo en la imagen  el 180428115823

undefined6671790 madrid 17 07 2007 entrevista aemilio yedo en la imagen el 180428115823 / PEDRO CARRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El filòsof Emilio Lledó ha rebutjat rebre la  Medalla d'Or de la Comunitat de Madrid, el màxim guardó que atorga el Govern autonòmic, després de la polèmica del màster de la ja dimitida presidenta  Cristina Cifuentes, que aquest divendres   també ha renunciat a la direcció del PP regional.

Lledó, premi Príncep d'Astúries d'Humanitats i membre de la Reial Acadèmia Espanyola, ha assegurat en declaracions a Efe que ha refusat a la condecoració  "donades les circumstàncies"  després del "xivarri" entorn de la Comunitat de Madrid i la universitat.

La Comunitat de Madrid tenia la intenció de premiar-lo al costat del periodista Alfonso Ussía  i el campió de motociclisme  Ángel Nieto (a títol pòstum) el pròxim Dos de maig, durant els actes oficials amb motiu de la festivitat regional. Davant de l'absència de Cifuentes, els guardons els lliurarà el president madrileny en funcions, Ángel Garrido.

"Em vaig assabentar que estava proposat per a la Medalla d'Or; aquestes coses s'agraeixen però ateses les circumstàncies   no em venia de gust res, això és l'únic que he de dir sobre això", ha assenyalat el filòsof, que ha remarcat que és “un defensor" de la universitat, en la qual "creu de veritat".

Per a Lledó “seria  desagradable"  acceptar una condecoració proposada per una persona que sembla que no respecta a una cosa "essencial" a Espanya, que és l'educació, representada per institucions com la universitat, l'escola o els instituts.

Notícies relacionades

Lledó és acadèmic de la llengua i va rebre el Premi Nacional d'Assaig el 1992, el premi Nacional Menéndez Pelayo en el 2004, i el premi María Zambrano el 2008. 

Sevillà de naixement, i format a Alemanya, el filòsof i humanista manté un estret vincle amb Madrid, on va residir set anys.