CAS CIFUENTES

La jutge imputa el director del màster de Cifuentes

La magistrada admet una denúncia per falsedat d'una de les catedràtiques signants de l'acta de convalidació de notes

La fiscalia de Móstoles va remetre a aquest jutjat les investigacions obertes sobre el màster de l'expresidenta madrilenya

5w0c6726

5w0c6726 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid ja ha començat a treballar en el cas Màster. Ha estat arran de la denúncia presentada per la catedràtica de Dret Constitucional Ángela Figueruelo per la falsificació de la seva firma en l'acta de convalidació de la nota de l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes. La seva primera mesura ha estat admetre a tràmit la denúncia i imputar el director del màster, Enrique Álvarez Conde, que haurà de comparèixer el 6 de juny. També ha citat dotze testimonis, els professors Clara Souto, Alfredo Allué i Laura Nuño i nou alumnes, entre els quals, segons fonts jurídiques, no hi ha Cifuentes.

La Fiscalia d'Àrea de Móstoles (Madrid) ha remès a aquest jutjat les diligències d'investigació penal obertes arran de les primeres denúncies presentades en relació amb el màster de l'expresident madrilenya Cristina Cifuentes a la Universitat Rei Joan Carles (URJC), per presumptes alteracions materials dels documents, actes i expedients en el curs del'Institut de Dret Públic, que depèn d'aquest centre.

La magistrada Carmen Rodríguez Medel, al jutjat de la qual va arribar el 17 d'abril passat la querella presentada per la catedràtica Figueruelo, ha decidit rebutjar-la perquè la falsedat no és un delicte atribuïble a persones jurídiques, però, en canvi, l'admet com a denúncia "en relació amb qualsevol persona que hagi participat en els fets denunciats".

A més, ha sol·licitat a l'Institut Universitari de Dret Públic de la Universitat Rei Joan Carles que abans del 5 de juny, vigília de quan ha previst les declaracions, li enviïn els originals de les actes del 24 de maig del 2012 corresponents a la reunió de la Comissió de Garanties de Qualitat del Màster de Dret Públic de l'Estat Autonòmic per a la convalidació de les tres assignatures.

També sol·licita la documentació administrativa corresponent a la participació de Figueruelo en el màster del curs 2011-2012, el llistat d'alumnes que el van fer i l'expedient acadèmic de tots ells, entre els quals hi ha l'expresidenta madrilenya. 

De la fiscalia al jutjat

Notícies relacionades

Les diligències d'investigació penal van ser incoades i acumulades per la Fiscalia d'Àrea de Móstoles, poc després de ser presentades davant del fiscal per un grup d'alumnes i pel mateix rectorat. Ara les ha remès al jutjat número 51 de Madrid, en el qual ja s'havia admès a tràmit una querella per fets que poguessin ser constitutius d'un delicte de falsedat documental, presumptament comesos a l'Institut de Dret Públic de Vicálvaro, seu subordinada de l'URJC.

El fiscal considera que els fets investigats al jutjat i a Móstoles poden tenir relació d'identitat, per la qual cosa s'han d'investigar conjuntament, ja que de la investigació feta fins ara per la fiscalia a la localitat madrilenya on la universitat té la seva seu no s'ha pogut determinar de manera "concloent" el lloc de comissió del delicte. És a dir, no s'exclou la possibilitat que s'hagués comès a la seu de l'Institut de Dret Públic, al barri madrileny de Vicálvaro.