DECLARACIONS

Vila creu que s'han d'assumir responsabilitats polítiques i judicials pel procés

L'exconseller demana, no obstant, que s'apliqui un "criteri de proporcionalitat"

zentauroepp42462040 santi vila  historian  politician and former chief of busine180316114211

zentauroepp42462040 santi vila historian politician and former chief of busine180316114211 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconseller i militant del PDECat Santi Vila ha considerat aquest divendres que, després del que va passar el 2017 amb el procés sobiranista, s'han d'assumir "responsabilitats personals, polítiques i davant el jutge", encara que ha defensat que s'apliqui el "criteri de la proporcionalitat".

En una entrevista a Ràdio 4, Vila ha descartat tornar a la política "a curt termini", perquè ha d'"assumir responsabilitats davant el jutge". "No entendria que em pogués presentar a res amb un procés judicial obert, hem de passar comptes i el jutge ens ha de dir 'vostè té raó i el seu comportament va ser ajustat a dret' o 'vostè no té raó", ha afegit.

Vila ha incidit que, per superar el moment actual, "s'han d'assumir responsabilitats polítiques i personals", i també "assumir-les davant el jutge", encara que ha puntualitzat que en tot el procés hauria d'imperar el "criteri de proporcionalitat".

L'amistat amb Puigdemont

Notícies relacionades

Ha afirmat que manté l'amistat personal amb l'expresident català Carles Puigdemont, malgrat les discrepàncies polítiques que els separen.

Vila ha augurat que el 2018 serà un any "ressacós" arran del que va passar en l'anterior, però ha remarcat que ha de ser l'any de "la rectificació, no de la ratificació", tant per part del sobiranisme com per part del Govern del PP.