El PSOE critica l'"instrument maldestre" elegit pel Govern per impedir la investidura de Puigdemont

Carmen Calvo es felicita que, malgrat tot, el Tribunal Constitucional hagi pres la "decisió correcta"

zentauroepp41571064 madrid 12 01 2018  politica  reuni n de la ejecutiva federal180112112531

zentauroepp41571064 madrid 12 01 2018 politica reuni n de la ejecutiva federal180112112531

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària d'Igualtat del PSOECarmen Calvo, ha acusat aquest dilluns el Govern de fer servir un “instrument maldestre” per impedir la investidura telemàtica de Carles Puigdemont. “Davant una decisió amb poca traça plantejada pel Govern central, el Tribunal Constitucional va prendre la decisió correcta”, ha manifestat en una entrevista a ‘Los desayunos’. 

Notícies relacionades

La dirigent socialista ha assenyalat que en democràcia "les formes i el fons importen molt". I tot i que el seu partit es distancia de l'Executiu en les formes, en el fons comparteix que s'impedeixin les "trampes" de Puigdemont, que “cada dia” sotmet a un “desafiament constant i imprevisible” un territori. Davant d'això, ha assegurat, el PSOE “sempre defensarà la democràcia”.

Sobre això, ha instat el president del Parlament, Roger Torrent, a proposar un altre candidat “sense problemes amb la justícia”. "Si els independentistes no volen fer frau al seu propi electorat, haurien de proposar un altre home o dona, aprofitar aquesta oportunitat", ha subratllat.