MASSACRE GIHADISTA A BARCELONA

Primeres imatges de l'armilla bomba fabricada pels terroristes d'Alcanar

El document de West Point inclou dues fotografies en què es veuen diversos cilindres metàl·lics units per cables i una tela elàstica

zentauroepp41778246 tema atentados en barcelona y cambrils el chaleco suicida vi180125174023

zentauroepp41778246 tema atentados en barcelona y cambrils el chaleco suicida vi180125174023

1
Es llegeix en minuts
Antonio Baquero

l'informe publicat per la revista de West Point i elaborat pels experts espanyols Fernando Reinares i Carola García-Calvo hi apareixen dues imatges de l'armilla bomba que van fabricar els terroristes de Barcelona i Cambrils. Aquestes dues fotografies són les primeres imatges que es fan públiques d'aquell dispositiu i han sigut cedides a EL PERIÓDICO pels autors del document.

A les fotografies es veu com l'armilla està formada per una sèrie de cilindres metàl·lics plens d'explosiu i units per uns cables. Aquests cilindres estan inserits a les ranures d'una tela elàstica que es col·locaria al voltant del tors el terrorista.

Aquesta armilla bomba va aparèixer durant les tasques de desenrunament de la casa d'Alcanar on la cèl·lula gihadista va preparar l'explosiu amb què volia cometre els atemptats. La pala excavadora amb què es movia la runa la va extreure enganxada en una de les dents després d'un moviment.

Aquesta era l'única armilla bomba que tenia explosiu dins. La resta de les que portaven els membres de la cèl·lula eren totes dispositius simulats.

Atacs de gran calat

Notícies relacionades

Els experts destaquen el gran calat dels atemptats que els terroristes pretenien portar a terme a Barcelona. Segons el document, els terroristes havien arribat a fabricar entre 200 i 250 quilos d'explosiu casolà TAPT, conegut també com la Mare de Satan, que distribuïen en fundes de coixí a manera de sac.

Durant la seva fabricació, els terroristes van pintar a la funda d'un coixí la bandera de l'Estat Islàmic. La seva intenció era col·locar 100 quilos d'explosiu a cada una de les dues furgonetes que havien llogat per cometre els atemptats.