Rubalcaba: "No vaig trucar al PSOE després de veure Pascal perquè em van deixar com un drap brut"

L'exlíder socialista nega que la reunió amb la coordinadora del PDECat fos secreta

Considera que la direcció del seu partit hauria d'haver-li trucat abans de desentendre's públicament de la cita

zentauroepp41658636 pascal rubalcaba180118173619

zentauroepp41658636 pascal rubalcaba180118173619

2
Es llegeix en minuts
Efe

L'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha explicat aquest dilluns que no va trucar a la direcció del seu partit dijous passat per informar de la "xerrada de cafè" que va mantenir en un hotel de Madrid amb la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, perquè la direcció del seu partit ja l'havia "deixat com un drap brut".

"¿Per què? ¡Si ja estava tot venut! ¡Ja està, ja m'havien deixat com un drap brut!", s'ha queixat Rubalcaba a Los desayunos de TVE, on ha negat que aquesta reunió fos "secreta", entre altres coses perquè l'hotel era conegut, està a dues cantonades de la seu del PP i en la tertúlia a més hi va participar un periodista.

Segons ell, el que hauria d'haver fet la direcció del PSOE al tenir notícia d'aquesta reunió és trucar-li, com va fer el líder del PSC, Miquel Iceta, i com havia fet ell mateix quan s'havia enfrontat "centenars de vegades" a una situació semblant des de càrrecs de responsabilitat. En lloc d'això, el PSOE va subratllar després de la cita que no en sabia res prèviament i que Rubalcaba no representa el partit. La reunió es va produir l'endemà que Pascal es reunís a Brussel·les amb Carles Puigdemont. 

"Puigdemont no serà president"

Rubalcaba, que ha subratllat que ell ja se'n va "anar" de la política fa quatre anys però que renunciar a tenir opinió li sembla "excessiu", ha pronosticat que Puigdemont "no serà president de la Generalitat", que "hi haurà govern" independentista i que a Catalunya "ja no se saltarà ningú la llei". "Hi haurà una legislatura que seguirà les pautes legals, d'això n'estic segur".

Després d'apuntar, però, que el problema de fons "trigarà més" i que també hi haurà "molt de funàmbul, molt de saltimbanqui i molt joc" de Puigdemont i els seus per atraure l'atenció tant com puguin, ha sentenciat que "la via unilateral ha mort. Això ho sap tothom i Puigdemont, també".

Convençut que els dos blocs polítics que hi ha a Catalunya estan "molt fracturats", ha dit que "tant de bo hi hagués un acord dels constitucionalistes per dir-li al conjunt d'Espanya: avançarem per aquí per solucionar el problema de Catalunya i el del finançament autonòmic", cosa que ha considerat "difícil, però no impossible".

L'alça de Ciutadans

Notícies relacionades

Sobre les enquestes que indiquen que Cs es pot convertir en la força més votada, ha assenyalat que "potser això farà que el PP es posi les piles i en surt alguna cosa positiva", i ha demanat als seus "companys" socialistes que "no oblidin" que el partit d'Albert Rivera "també agafa vots del PSOE".

Ha apuntat així mateix que ell no parla amb Rivera -com sí que ha reconegut que fa Felipe González-, perquè el "coneix poc".