A DINAMARCA

El Suprem desestima activar una ordre de detenció contra Puigdemont

La fiscalia havia sol·licitat ordenar el seu arrest a Dinamarca, on es troba participant en una conferència

Puigdemont, envoltat de periodistes, a Copenhaguen. / ACN / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha rebutjat sol·licitar a les autoritats daneses que detinguin l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, al qual investiga per un presumpte delicte de rebel·lió, sedició i malversació. 

La petició de la fiscalia ha arribat a l'alt tribunal a primera hora del matí i se centra únicament en el país al qual ha viatjat l'expresident i diputat electe en aplicació de l'article 40.1 de la llei de reconeixement mutu de resolucions penals a la Unió Europea. I recorda que els delictes que se li imputen estan castigats al Codi Penal danès amb penes de fins a cadena perpètua revisable.

Notícies relacionades

La fiscalia ja va avisar que actuaria "immediatament" sol·licitant l'activació de l'euroordre de detenció i entrega si l'expresident fugit a Brussel·les (Bèlgica) es traslladava fins a Dinamarca. 

El jutge del Tribunal Suprem va acordar el 5 de desembre anul·lar les ordres europees de detenció dictades contra l'expresident i els exconsellers Toni ComínLluís PuigMeritxell Serret i Clara Ponsatí per evitar que malgrat que només pel fet d'haver fugit es vegin beneficiats respecte als altres imputats a Espanya pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.