EXERCICI DE TRANSPARÈNCIA

L'enquesta d'EL PERIÓDICO sobre les eleccions a Catalunya, en obert i al complet

El diari publica totes les dades del sondeig del GESOP publicat els dies 19 i 20 de novembre

Enquesta eleccions Catalunya GESOP novembre 2017

Enquesta eleccions Catalunya GESOP novembre 2017

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO publica en obert i al complet les microdades, la fitxa tècnica i les tabulacions de la recent enquesta preelectoral del 21-D del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) publicada els dies 19 i 20 de novembre. Aquest sondeig reflectia que Oriol Junqueras manté un còmode avantatge al capdavant, però que Carles Puigdemont li ha retallat la distància en l'últim mes.

Segons aquest estudi, l'independentisme s'estanca i mantindria una ajustada majoria en escons, encara que retrocedeix en vots respecte a les eleccions del 2015. A més, el PSC es dispara i pugna per la segona plaça amb Ciutadans i Junts per Catalunya. En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, aquest rotatiu difon sistemàticament les dades de tots els seus sondejos.

800 entrevistes

Notícies relacionades

El treball de camp de l'enquesta es va fer a partir de 800 entrevistes del 15 al 18 de novembre, coincidint amb el degoteig de fitxatges per a la candidatura de Puigdemont, entre ells el de Jordi Sànchez, expresident de l'ANC actualment a la presó, que anirà de número dos. En aquest context, Junqueras era el candidat més ben valorat, però Puigdemont era el preferit per a president. Així mateix, el sondeig apuntava a una participació rècord el 21-D, ja que el 87,3% dels catalans es mostraven decidits a votar a les eleccions.

El 60% dels entrevistats consideraven que el procés ha sigut perjudicial, però una majoria encara més àmplia veien desproporcionades les mesures de l'Estat després de la DUI, com l'empresonament dels exconsellers, la destitució del Govern i la intervenció de la Generalitat.