Anar al contingut

CAMÍ DE LES ELECCIONS

El PSC ultima un acord per anar al 21-D amb Units per Avançar

Els socialistes podrien anunciar el pacte amb els hereus d'Unió aquest dimecres

Roger Pascual

zentauroepp40307542 barcelona 27 de septiembre de 2017 carlos losada de units171107142946

RICARD FADRIQUE

El PSC ultima un acord per anar al 21-D amb Units per Avançar. Els socialistes podrien anunciar l'aliança amb els hereus d'Unió després de la reunió extraordinària de l'executiva d'aquest dimecres.

Fonts dels dos partits reconeixen contactes que s'han intensificat en les últimes hores. I és que el PSC té previst aprovar aquest mateix divendres les seves llistes per a les eleccions al Consell Nacional, en què deixarien lloc per a algun membre del partit en el qual, en els últims mesos, s'han afiliat Josep Antoni Duran Lleida i Ramon Espadaler, exlíders d'Unió.

Units per Avançar va néixer el mes de juny passat com una plataforma de catalanisme moderat que advoca per la cohesió social, l'estabilitat econòmica i no només per la recuperació sinó també per la millora de l'autogovern de Catalunya. El  21 d'octubre, Miquel Iceta va assistir a la convenció fundacional del nou partit. El seu president, Oriol Molins, es va dirigir directament al líder del PSC per proposar-li una aliança electoral. Carlos Losada, exdirector general d'Esade i portaveu del nou espai, no ha tingut inconvenient a assenyalar que el PSC podria ser el seu "soci natural". 

Fonts socialistes descarten per contra qualsevol acord amb Lliures, l'altra formació hereva de la desapareguda Unió.

0 Comentaris
cargando