El PSOE "no entén" que Tardà i Rufián segueixin al Congrés

Els socialistes denuncien la "incoherència" d'assegurar que hi ha hagut DUI i continuar en les institucions de l'Estat

Puente assenyala que presentar-se a les eleccions del 21 de desembre implica acatar "la llei"

undefined40745621 madrid 30 10 2017 pedro s nchez encabeza la reuni n de la ej171030123853

undefined40745621 madrid 30 10 2017 pedro s nchez encabeza la reuni n de la ej171030123853 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE creu que la permanència dels nou diputats d'ERC al Congrés és positiva, però al mateix temps assegura que no entén per què no renuncien als seus escons. “No és fàcil entendre que Joan Tardà i Gabriel Rufián [líders dels republicans a la Cambra baixa] segueixin al Congrés i diguin que des de dijous hi ha una república catalana”, ha assenyalat aquest dilluns, després de la reunió de l'executiva, el portaveu socialista, Óscar Puente. “Els emplaço que expliquin com és compatible que es declari la independència i segueixin a les institucions de l'Estat. Creiem que és millor que hi siguin, però des del punt de vista de la coherència, com a mínim ho hem de denunciar”, ha afegit Puente.

Notícies relacionades

Els socialistes comparteixen sense fissures la celebració d'eleccions catalanes el 21 de desembre, convocades per Mariano Rajoy divendres passat mitjançant l'article 155 de la Constitució, que també ha suposat la suspensió de competències i la destitució de tot el Govern. La relació entre el president del Govern i Pedro Sánchez, abans molt dolenta, ha millorat molt gràcies al seu permanent contacte per abordar la crisi territorial.  

Admetre “les regles del joc”

En aquest sentit, Puente ha argumentat que si les forces independentistes es presenten als comicis (tant ERC com el PDECat s'inclinen per fer-ho), això significarà que reneguen de la declaració unilateral d'independència (DUI). “Hi ha convocades eleccions autonòmiques. Qui es presenti, està admetent implícitament i explícitament el marc de la llei. Presentar-s'hi suposa un acatament de les regles del joc”, ha conclòs el portaveu del PSOE.