AUTORITZACIÓ EN SUSPENS

Forn denuncia el bloqueig d'armament per als Mossos: "No sé si algú espera que patrullin sense munició"

Fa 10 mesos que la policia catalana està esperant l'autorització preceptiva de la Intervenció Central d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil

zentauroepp39949467 pla mig del conseller d interior  joaquim forn  a ripoll el 170914104704

zentauroepp39949467 pla mig del conseller d interior joaquim forn a ripoll el 170914104704 / Marina Lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

En plena escalada del pols independentista a compte del referèndum de l'1 d'octubre i amb l'episodi de les diferències entre administracions per la investigació policial dels atemptats del 17-A encara a la retina, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha denunciat el bloqueig que la Guàrdia Civil està portant a terme sobre un contingent d'armes llargues i munició sol·licitat pels Mossos d'Esquadra.

Segons ha desvelat aquest dijous RAC-1, el 19 d'octubre el llavors conseller Jordi Jané va enviar una carta al Ministeri de l'Interior sol·licitant autorització per comprar un miler d'armes llargues, entre elles metralletes i fusells, així com 5.000.000 de cartutxos, per afrontar l'increment de seguretat davant l'amenaça gihadista. A finals de novembre, Jané va rebre la resposta favorable d'Interior, però per poder executar la compra necessita la preceptiva autorització de la Intervenció Central d'Armes i Explosius, que depèn de la Guàrdia Civil i que encara no s'ha pronunciat. Sense el seu segell, no es poden importar armes.

Notícies relacionades

Forn ha explicat aquest dijous a la mateixa emissora que el Govern mai havia topat amb un problema en aquest àmbit. "Això es fa una vegada a l'any i es té una resposta immediata", ha afegit, alhora que ha assegurat que se'ls va garantir que el 31 d'agost estaria resolta l'autorització, cosa que no ha passat.

"És una munició que necessitem per fer pràctiques i per a les patrulles. No sé si algú espera que ens trobem sense munició al carrer", ha denunciat el conseller, que ha qualificat d'"inexplicable" la reacció del ministeri.