El tuiter que volia un 'selfie' amb la nuca de Miguel Ángel Blanco, al tribunal: "No sou ningú per jutjar-me"

El fiscal demana dos anys de presó per a ell per enaltiment del terrorisme pels seus tuits humiliants per a les víctimes del terrorisme

1
Es llegeix en minuts

El jove que va publicar a la xarxa social de Twitter que volia fer-se un 'selfie' amb la nuca de la víctima de la banda terrorista ETA Miguel Ángel Blanco ha aprofitat el seu torn d'última paraula en el judici que ha acollit l'Audiència Nacional aquest dimarts en contra seu per dirigir-se al tribunal i dir-li que "no són ningú" per jutjar-lo.

El fiscal del cas ha elevat a definitives la petició de dos anys de presó i vuit d'inhabilitació per al tuiter pels delictes d'enaltiment i difusió pública de terrorisme tal com va recollir en el seu escrit d'acusació en què va dir que els missatges publicats provocaven "la realització d'activitats terroristes" en clar menyspreu i humiliació de les víctimes.

L'acusat, que ha reconegut ser el propietari del compte que se li atribueix, ha explicat una vegada acabada la vista oral que no es penedia de la publicació dels missatges. El seu lletrat, per la seva part, ha demanat l'absolució al·legant que un tuit no pot ser delicte i que aquestes expressions s'emmarquen dins del debat de la llibertat d'expressió.

Entre el març del 2013 i el gener del 2015, va publicar al seu perfil obert al públic nou comentaris tals com 'I m'enfonso...com la nuca de Miguel Ángel Blanco', '#Quierounselfiecon la nuca de miguelangelblanco', 'Em pixo en l'AVT', o 'Dir d'Esperanza Aguirre assassina de nens se't queda curt. Que tornin els GRAPO o ETA i et donin el que et mereixes. Escòria'.

Notícies relacionades

A finals del 2014 l'acusat també es va referir a l'atac contra la seu del Partit Popular quan un cotxe es va encastar contra l'entrada de l'edifici del carer de Génova i va dir que havia sigut una llàstima que les bombes no esclatessin i que no hi hagués ningú a dins. 'Espero que almenys això provoqui un efecte crida', va postil·lar.

El dia 7 de gener del 2015, referint-se a l'atemptat gihadista contra el setmanari 'Charlie Hebdo' a França en què van ser assassinades dotze persones, va publicar: 'En lloc de tirotejar #Charlie podien haver anat a la redacció d''El Mundo' o 'El País', molt més productiu'.