El Parlament rendeix homenatge a Miguel Ángel Blanco amb un hemicicle semibuit

Al minut de silenci no hi ha anat ni Albiol ni Puigdemont, i tots els diputats de la CUP s'han absentat

dcaminal39279282 minuto de silencio por el asesinato de miguel angel blanco e170713092646

dcaminal39279282 minuto de silencio por el asesinato de miguel angel blanco e170713092646 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El Parlament ha començat el ple d'aquest dijous guardant un minut de silenci en record del regidor del PP Miguel Ángel Blanco, assassinat per la banda terrorista ETA fa 20 anys.

En un hemicicle semibuit, ja que hi havia poc més de 40 diputats, ha destacat l'absència de tots els líders parlamentaris menys el de Catalunya Sí que es PotLluís Rabell.

Ni Jordi Turull (Junts pel Sí), ni Inés Arrimadas (Ciutadans), ni Miquel Iceta (PSC) han assistit a l'homenatge, i tampoc el líder del grup que havia demanat el minut de silenci, Xavier García Albiol (PPC). Tampoc hi havia cap diputat de la CUP.  

Del Govern, s'ha absentat el president, Carles Puigdemont, i han fitxat el vicepresident, Oriol Junqueras, la portaveu, Neus Munté, el conseller d’Interior, Jordi Jané, i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret

Notícies relacionades

Sí que hi ha assistit al complet la Mesa del Parlament: la presidenta, Carme Forcadell; el vicepresident primer, Lluís Corominas; el segon, José María Espejo-Saavedra; la secretària primera, Anna Simó; el segon, David Pérez; el tercer, Joan Josep Nuet, i la quarta, Ramona Barrufet.

La sessió de dijous acostuma a començar amb diversos punts de l'ordre del dia que no requereixen votació, fet que suposa que diversos diputats no stiguin al plenari, i aquesta conducta no ha canviat aquest dijous malgrat el minut de silenci.