DEBAT SOBIRANISTA

La Generalitat nega que prepari un 'dni català'

Ciutadans assegura que existeix i el vincula a l'"afany per dividir els catalans" del Govern català

La marea d’estelades cobreix els carrers de Barcelona clamant per la independència de Catalunya.

La marea d’estelades cobreix els carrers de Barcelona clamant per la independència de Catalunya. / ACN

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No existeix cap projecte d'un 'dni català'". Així de contundent s'ha mostrat Neus Munté. La portaveu del Govern ha negat aquest dimecres que la Generalitat prepari un document d'identificació per aplicar després d'una eventual independència.

"No hem encarregat cap informe" sobre aquesta matèria, ha assenyalat, a preguntes de Ciutadans, en una compareixença en la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament.

El portaveu de C's a la Cambra, Carlos Carrizosa, ha recordat que un mitjà de comunicació va publicar la notícia, en què s'apuntava que aquesta iniciativa costaria uns nou milions d'euros i es prepararia des de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern (IEA), 

Munté ha apuntat que el director d'aquest institut, Carles Viver i Pi-Sunyer, va negar l'existència d'aquest dni en una compareixença parlamentària el desembre del 2016 i ha insistit que "cap altre-- responsable polític" de la Generalitat ha realitzat una tasca com aquesta.

Carrizosa ha criticat l'"opacitat" de l'Executiu català, assegurant que aquest dni sí que existeix i es va començar a materialitzar el 15 de novembre del 2016 a través d'un acord de Govern titulat 'Acord 147/2016 pel qual s'aprova el desenvolupament del sistema d'identificació verificada de Catalunya'. El portaveu de C's creu que aquesta suposada iniciativa és una nova mostra de l'"afany per dividir els catalans"

Notícies relacionades

L'acord aprovat per la Generalitat fixa un sistema d'"identificació electrònica amb plena validesa jurídica en l'àmbit pública i privat" i que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació serà l'encarregat de crear la plataforma tecnològica per emmagatzemar "les dades personals necessàries per al funcionament del sistema d'identificació", seguint amb la legislació de protecció de dades.

Munté ha assenyalat que aquesta mesura ha de servir perquè ciutadans, empreses i administracions tinguin a la seva disposició "un servei català d'identificació digital pública que garanteixi un nivell elevat de seguretat i permeti fer més segures les transaccions a la xarxa".