Rajoy avisa que l'independentisme fa perillar l'arribada a Barcelona de l'Agència del Medicament

L'elecció de la ciutat que acollirà l'Agència Europea del Medicament, a la qual aspira la capital catalana serà a la tardor

zentauroepp38232755 belgium  belgium   29 04 2017   spanish prime minister maria170429202043

zentauroepp38232755 belgium belgium 29 04 2017 spanish prime minister maria170429202043 / JULIEN WARNAND

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Al juny, es donaran a conèixer els criteris per escollir seu, i a la tardor, el resultat del procés de selecció. El president del Govern, Mariano RajoyMariano Rajoy, ha explicat després de la cimera del 'brexit' que els 27 caps d'Estat i de Govern de la UE aprovaran al juny els criteris que tindran en compte per escollir la nova seu de l'Agència Europea del MedicamentAgència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), ubicada actualment a Londres i que abandonarà la ciutat quan es faci efectiu el 'brexit', i que el resultat es coneixerà a la tardor. Una batalla en què el Govern espanyol defensarà la candidatura de Barcelona -oficialitzada aquesta setmana- encara que ha avisat de les conseqüències que en aquesta iniciativa pot tenir la inestabilitat institucional derivada del procés sobiranista.procés sobiranista

“Batalla no lliurada és batalla perduda. Quan es lliuren és quan es pot guanyar o perdre. Espanya plantejarà la batalla. Tenim bons arguments. La lliurarem amb bon ànim i creient que tenim bones i poderoses raons”, ha assegurat el president del Govern admetent les repercussions negatives que pot tenir un clima d'inestabilitat política a Catalunya. “Com diu el sentit comú, l'estabilitat institucional és un factor molt important i sempre operarà a favor. La inestabilitat institucional és difícil que ho faci en aquesta direcció, operaria en un sentit diferent”, ha sentenciat Rajoy.

VOT PER BARCELONA

Rajoy admet que el procés de selecció no serà fàcil. Per començar perquè hi ha països que no tenen cap agència europea al seu país i també aspiren a acollir l'EMA, sens dubte l'agència més desitjada de les dues -també hi ha l'Autoritat Bancària Europea- que hauran de deixar Londres. Però té clar que la de la capital catalana és de les candidatures “més potents” i que si arribessin a votar el miler de funcionaris que hi treballen està segur que “ho farien per Barcelona”.

El president ha destacat els actius que té la ciutat per aconseguir atraure aquesta agència: la ciutat en si mateixa, les seves infraestructures, les seves comunicacions, la indústria farmacèutica que posseeix i la seva fortalesa com a pol de recerca biomèdica.

Notícies relacionades

A més ha destacat que l'edifici que acolliria l'agència, la Torre Agbar, estaria disponible des del primer dia, i ha celebrat la unanimitat de totes les administracions a defensar aquesta candidatura.

Això sí, el president ha reconegut que ha aprofitat la cimera per parlar de la candidatura de Barcelona amb el president de la comissió Europea, Jean-Claude Juncker.