La gestora del PSOE reclama a Pedro Sánchez que retardi la seva candidatura

"Abandonem l'entotsolament. No és temps de projectes individuals", demana el seu portaveu

Mario Jiménez advoca perquè el partit faci una "reflexió" abans de "distreure's" en batalles per la direcció

undefined36150564 gra337  madrid  03 11 2016   el portavoz de la gestora del p161104110318

undefined36150564 gra337 madrid 03 11 2016 el portavoz de la gestora del p161104110318 / Javier Lopez

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Si Javier Fernández dilluns va tirar una galleda d’aigua freda sobre les pretensions de Pedro Sánchez que es convoqui de seguida el congrés del PSOE, a l’assegurar que la data del procés congressual no es decidirà fins després de Reis, el portaveu de la gestora socialista, Mario Jiménez, va receptar directament ahir a l’exsecretari general calma i li va suggerir que ha de congelar la seva candidatura a tornar a dirigir el Partit Socialista fins que s’obri oficialment la batalla per la direcció. 

Jiménez va argumentar que el PSOE necessita, abans de posar-se «en mode» congressual i «distreure’s en qüestions internes», que segons la seva opinió no interessen a la ciutadania, fer una «reflexió» sobre la pèrdua de múscul electoral i sobre com tornar a ser una «alternativa majoritària». A més, el principal partit de l’oposició s’ha de «centrar» en aquests moments en la «tasca política» donat que, segons el seu parer, a l’inici de la legislatura s’ha obert una «oportunitat gran» per revertir les polítiques del PP, com s’ha demostrat amb l’acord per derogar les revàlides de la LOMCE.

REMAR

Per tot això, el portaveu de la direcció interina socialista, en una entrevista a RNE, ha demanat a tots els militants «que remin en la mateixa direcció». «S’ha d’abandonar el tancament en un mateix. No és temps de projectes individuals, sinó col·lectius, i en això s’ha de centrar ara el PSOE», ha reclamat. Així mateix, ha subratllat que aquell dirigent que no es concentri en la tasca política «estarà assumint una important responsabilitat». 

Per tot això, Jiménez ha reclamat a Sánchez que no «precipiti els temps», donat que, en la seva opinió, quan es convoqui el congrés, «hi haurà temps perquè tothom pugui fer un pas endavant». A aquest respecte, el dirigent socialista ha revelat que el comitè federal previst per convocar el conclave es desplaçarà fins al gener donat que el PSOE organitzarà el 17 de desembre a Espanya l’Assemblea Mediterrània de la Internacional Socialista. 

No ha sigut aquesta l’única veu que ha volgut parar-li els peus a l’exsecretari general dels socialistes. La presidenta d’Andalusia, i principal favorita a aconseguir el lideratge del partit, Susana Díaz, ha afirmat a Brussel·les que estava centrada en els assumptes de la seva comunitat, encara que 24 hores abans es va conèixer la seva participació en un acte amb l’expresident i exsecretari general dels socialistes José Luis Rodríguez Zapatero, en el que es pretén que sigui una demostració de força de la presidenta de la Junta.

VALÈNCIA

Notícies relacionades

El president del País Valencià, Ximo Puig, és un altre dels barons que han sortit al pas. El també  secretari general del PSPV ha manifestat que el que digui Sánchez sobre la gestora del PSOE és «absolutament respectable» perquè cadascú «pot dir el que vulgui», però ha assegurat que la seva prioritat en aquests moments és «la Comunitat» i no vol que l’agenda valenciana la marqui una altra persona. És a dir, que no vol interferències de peticions congressuals en aquests moments.

D’aquesta manera, Puig ha indicat que de debats d’idees en el partit tindrà «tots els que siguin necessaris», encara que ha reiterat que ara com ara la seva gran prioritat «no és aquesta clarament», sinó la «societat valenciana».