PROCÉS DE PRIMÀRIES

Carolina Punset es planteja competir amb Rivera per liderar Ciutadans, però reclama "joc net"

L'actual eurodiputada taronja insta el partit a fer públiques les normes que regiran les primàries

zentauroepp32628421 valencia 1 2 2016  pol tica  carolina punset  ciudadanos la 161118122557

zentauroepp32628421 valencia 1 2 2016 pol tica carolina punset ciudadanos la 161118122557

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Des de fa dies, Carolina Punset i el seu entorn han insinuat que l'actual eurodiputada es presentarà com a alternativa a Albert Rivera en les primàries de Ciutadans i la que va ser cap de llista del partit taronja en les últimes eleccions autonòmiques per la Comunitat Valenciana ha fet un pas més. Ha demanat que es facin públiques ja les normes per les quals es regirà el procés que culminarà amb un congrés a primers de febrer i ha reclamat a la direcció que hi hagi "joc net".

"Només queden dos mesos i com qualsevol altre afiliat segueixo esperant per saber quins seran els criteris", ha lamentat. "La pilota és a la teulada de la cúpula", ha afegit. De fet, ha recalcat que s'esperarà "a veure com s'organitza el congrés" per decidir si finalment fa el salt. "Si hi ha una votació 'una persona, un vot' en podrem treure zero o mil però almenys haurà sigut un joc net", ha destacat.

De fet, l'eurodiputada s'ha mostrat partidària que cada afiliat tingui un vot no només per a aquesta elecció, sinó també per a la de la resta de càrrecs orgànics, i ha demanat que Ciutadans sigui un partit "absolutament democràtic" en què "el que és bo per al nostre president sigui bo per a la resta de càrrecs i no només a nivell nacional". Punset ha assenyalat que vol comprovar si Ciutadans "realment és tan democràtic com a vegades es diu".

TORNAR A L'ESSÈNCIA

Punset ha assenyalat que si finalment es decidís a fer el pas, no vol que s'interpreti que anirà contra ningú: "Només vull donar més possibilitat d'elecció als votants amb una visió diferent". I aquesta visió passa per tornar als principis no nacionalistes i no regionalistes de l'organització.

Notícies relacionades

Des de fa mesos, l'eurodiputada i els seus estan embrancats en un pols amb l'ànima més regionalista de Ciutadans a la Comunitat, a la qual posa cara Fernando Giner, el portaveu del grup a l'Ajuntament, i que sembla comptar amb més suport de la direcció nacional. De fet, en el cas de presentar la seva candidatura ho faria, segons ha avançat, amb la idea d'oferir "alternatives als militants que consideren que el partit ha virat cap a postures regionalistes".

Punset va dimitir el 17 d'octubre com a membre del comitè executiu del partit després de protagonitzar sonades polèmiques.