Echenique reconeix haver tingut un assistent sense cotitzar a la Seguretat Social

El secretari d'organització de Podem culpa el sistema de la seva conducta

 

  / EFE

2
Es llegeix en minuts

El secretari d'organització de PodemPablo Echenique, ha admès haver tingut durant més d'un any un assistent sense contracte i, conseqüentment, sense cotitzar a la Seguretat Social. Echenique ha esquivat les acusacions sobre la seva persona i ha culpat el sistema que "empeny molta gent humil a participar en l'economia submergida".

"Quan jo pago al meu assistent sabent que ell no està al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social, jo sé que no estic fent les coses bé", ha reconegut el secretari general de Podem-Aragó en una roda de premsa aquest dimarts.

Echenique ha excusat la seva decisió en "la miserable pagueta" que aporta la llei de dependència als cuidadors familiars i ha destacat la importància de debatre aquesta llei. Al mateix temps ha tret importància a la seva actuació i ha destacat que el 70% del frau fiscal procedeix de les grans fortunes i empreses de l'Ibex 35

En referència a l'economia submergida, el diputat ha assegurat que no és justificable quan es viu una situació econòmica normal, però que no s'atreviria a castigar una família que té obligacions fiscals i, a la vegada, una hipoteca per pagar. "Quan un ha de decidir entre pagar la quota d'autònoms o la hipoteca, ha de prendre una decisió difícil", ha afegit.

REACCIONS A LES XARXES SOCIALS

La primera reacció de les xarxes s'ha gestat al voltant d'una missatge que va proclamar el mateix Echenique en un míting a Andalusia, durant la campanya electoral, en què es parla de la importància de pagar la Seguretat Social.

Els partits polítics han condemnat l'acció d'Echenique. Pilar Alegría, homòloga d'Echenique del PSOE a Aragó, també s'ha pronunciat i ha reclamat "aquesta exemplaritat" que predica Podem. Així mateix, el portaveu del PP a Aragó, Roberto Bermúdez, ha retret la conducta del diputat a Aragó i ha subratllat que "durant els últims anys ens ha donat lliçons de tot". 

Notícies relacionades

També Alberto Garzón, líder d'IU, que va concórrer a coalició amb Podem als comicis del 26 de juny, s'ha sumat a les crítiques, i ha demanat "explicacions i una investigació sobre el que ha passat". Tot i així, Garzón ha assenyalat que no es tracta d'una irregularitat en l'àmbit públic, sinó en el privat, i que per tant no pot reclamar responsabilitats polítiques. 

Des de la cúpula de Podem, la diputada Carolina Bescansa ha defensat el seu secretari d'organització. "La profunda precarietat que viu tot l'espai dels treballadors de la llar", ha argumentat, no és "pot utilitzar com a arma llancívola en un debat polític".