Pablo Echenique: "A Podem hi ha diferències de tot tipus"

El candidat d'Iglesias a secretari d'organització sosté que Errejón continua sent "persona de confiança"

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Echenique deixa enrere la formació de pinya, reconeix que a Podem les discrepàncies abunden i que en algunes àrees s'han comès "més errors que encerts". El candidat postulat pel líder del partit per  substiuir el destituït Sergio Pascual, admet que les diferències són polítiques i organitzatives, i ha explicat que algunes tenen a veure amb diferències programàtiques de gran calat, com la renda bàsica o la reestructuració del deute.

"Hi ha diferències a Podem de tot tipus", ha sostingut Echenique en una entrevista a la cadena SER, en què, no obstant, ha negat que hi hagi desacords al voltant de la posició de Podem en les negociacions per formar govern. El cap del partit morat a Aragó ha assenyalat que els problemes organitzatius "no desapareixeran" però ha defensat la decisió de Pablo Iglesias de destituir el secretari d'organització per la crisi del partit a Madrid, que es va saldar amb deu dimissions del corrent errejonista. "Ningú a Podem s'ha d'aferrar al cparrec. El secretari general va decidir que els errors superen els encerts", ha advertit.

Echenique ha explicat les peticions que li va formular Iglesias per desenvolupar el càrrec de secretari d'organització, que els dirigents votaran el 2 d'abril al consell ciutadà estatal. "Jo no vull que siguis pablista", li va demanar. 

PENDENT DE REUNIR-SE AMB ERREJÓN

Notícies relacionades

Preguntat per la relació amb el número dos del partit Echenique ha assegurat que té previst conversar amb Íñigo Errejón aquest dimarts a la tarda."Íñigo és persona de confiança", ha assenyalat i ha insistit que no creu que la seva figura al partit "estigui qüestionada".

Respecte a la reunió prevista entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, que en principi havia de produir-se aquesta setmana, Echenique ha explicat que a Podem estan a l'espera que el PSOE els concreti la data. "L'agenda d'Iglesias està neta esperant aquesta reunió", ha assegurat.