Judici a Tailàndia

Daniel Sancho insisteix que es va defensar i es va mostrar penedit

«Sento el que vaig fer després de la mort», va declarar l’acusat en el seu al·legat final

«Sento que uns pares hagin perdut un fill», va assegurar l’acusat a l’acabar el judici per la mort d’Edwin Arrieta. La sentència es donarà a conèixer el 29 d’agost.

Daniel Sancho insisteix que es va defensar i es va mostrar penedit
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ahir al migdia, a l’illa tailandesa de Koh Samui, el jutge va donar per conclòs el judici contra Daniel Sancho i va emplaçar les parts al 29 d’agost per a la sentència. Han sigut 12 jornades amb 35 testimonis i abundants problemes tècnics, des d’apagades a traduccions debatudes, però totes les parts marxen satisfetes i amb les seves pretensions intactes: un assassinat premeditat per a una, un homicidi en legítima defensa per a l’altra.

En l’al·legat final, Sancho va enumerar els atropellaments policials, va insistir en la defensa legítima i va mostrar penediment. Va recordar que li va ser denegada la seva trucada i un advocat perquè la policia li va aclarir que era allà per ajudar-lo o que li van prometre un rabent trasllat a Espanya si col·laborava amb un document de deportació falsificat. Va ser l’únic en anglès que li van acostar, va puntualitzar la defensa.

Va afirmar també que es va defensar d’una agressió sexual i va mostrar la seva pena per la pèrdua. "Sento que s’hagi perdut una vida i que uns pares hagin perdut un fill, sento que la seva família no hagi pogut enterrar-lo en condicions, sento el que vaig fer després de la mort", va declarar, segons l’agència Efe. També va dirigir un missatge a la família d’Edwin Arrieta: la compensarà amb diners, en el que pugui.

Notícies relacionades

Premeditació desinflada

L’advocat de la coacusació, Metapon Suwancharern, va aclarir després que Daniel Sancho havia perseverat en el penediment. També hauria admès, segons la mateixa font, que no hauria d’haver esquarterat el cadàver. Només aquest delicte va reconèixer Sancho i no els d’assassinat premeditat ni destrucció de documentació aliena. L’advocat, en tot cas, es va mostrar satisfet amb el procés malgrat que la seva pretensió inicial de la premeditació es va desinflar. El fiscal, després de la desfilada dels seus testimonis, ja va admetre que era difícil acreditar-la. En l’equip Sancho es respira una satisfacció contigua a l’eufòria. "L’acusació no ha pogut demostrar cap aspecte del seu relat", va assenyalar Carmen Balfagón, representant de la família Sancho. ¿Pensarà el mateix si cau sobre el seu defensat la pena de mort o la cadena perpètua que pronostiquen els juristes tailandesos consultats per aquest diari? "Sí, apel·larem", va respondre.