DESAPARICIÓ D'UNA DE LES FIGURES DEL SOBIRANISME CIVIL

Flors i espelmes al lloc on un ciclista va atropellar Muriel Casals

L'anònim homenatge ciutadà a la cruïlla d'Urgell i Provença se suma als actes oficials de record a la dirigent sobiranista

Flors, espelmes i una estelada al lloc on van atropellar Muriel Casals, aquest matí, a la confluència entre els carrers Urgell i Provença.

Flors, espelmes i una estelada al lloc on van atropellar Muriel Casals, aquest matí, a la confluència entre els carrers Urgell i Provença. / IOSU DE LA TORRE

1
Es llegeix en minuts

Un altar improvisat d'esplemes, flors i una estelada ha aparegut aquest dijous a la confluència entre els carrers Urgell i Provença, el punt on, el 30 de gener, un ciclista va atropellar Muriel Casals, diputada de Junts pel Sí, expresidenta d'Òmnium i una de les figures més destacades del sobiranisme civil. 

Aquest anònim homenatge se suma al que ahir li va dedicar el Parlament i al que aquesta tarda tindrà lloc a partir de les 17.00 hores al passeig dels Til·lers, prop de la Cambra catalana.

Notícies relacionades

El fatídic 30 de gener, Casals, veïna del carrer d'Urgell, va travessar quan el semàfor estava en vermell per als vianants, segons consta als atestats de la Guàrdia Urbana, i va ser atropellada per un ciclista. Aquest va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia. La policia apunta que potser els vehicles aparcats al carrer amb un doble carril per a les bicis li van impedir a la dirigent sobiranista veure l'arribada del ciclista per la seva dreta.

La caiguda li va provocar la ruptura de la pelvis i un traumatisme cranioencefàlic que no va poder superar i que li va causar la mort diumenge passat a la matinada.