comiat d'un símbol del sobiranisme

El Govern concedeix a Muriel Casals la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum

El Parlament retrà homenatge a la diputada de Junts pel Sí dijous a la tarda

Lluís Llach actuarà en l'acte que Òmnium Cultural celebrarà a les portes de la Cambra quan acabi la cerimònia institucional

Muriel Casals, en la constitució de les comissions del Parlament de Catalunya el 2016.

Muriel Casals, en la constitució de les comissions del Parlament de Catalunya el 2016. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

El Govern va acordar ahir concedir la seva màxima distinció, la Medalla d’Or de la Generalitat, a Muriel Casals, morta el cap de setmana passat al no recuperar-se de l’accident que va patir el 30 de gener passat al ser atropellada per una bicicleta. 

La portaveu de l’Executiu, Neus Munté, va subratllar la «sòlida trajectòria cultural, social, docent i política» de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d’Òmnium Cultural, que serà homenatjada també en un acte institucional al Parlament demà a les cinc de la tarda. La Cambra catalana, que guardarà un minut de silenci en el ple d’avui en record de Casals, celebrarà un acte institucional a l’auditori en què hi haurà intervencions de l’actual president d’Òmnium, Jordi Cuixart, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

ORGANITZACIÓ D’ACTES

La celebració d’aquest acte va ser aprovada ahir per tots els grups de la Mesa del Parlament. Segons va explicar Forcadell, en l’homenatge a Casals també està previst que hi hagi alguna actuació musical. Aquest apartat encara no està tancat, però la idea és que la cerimònia duri aproximadament una hora.

Notícies relacionades

Poc després que finalitzi aquest acte, cap a les set del vespre, Òmnium organitzarà una altra cerimònia en record de la seva expresidenta davant de la Cambra, al passeig dels Til·lers. Forcadell va confirmar als mitjans de comunicació que ella té previst assistir també a aquesta cerimònia i va indicar que tots els membres del Govern així com els diputats hi estan convidats. 

Està previst que el cantant i ara parlamentari Lluís Llach actuï en aquest acte per homenatjar la que ha sigut la seva companya de files a Junts pel Sí.