Gabriel Rufián, candidat d'ERC al Congrés

Tardà anirà de número dos i serà l'home fort a la Cambra baixa

Gabriel Rufián amb Joan Tardà.

Gabriel Rufián amb Joan Tardà. / Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

El consell nacional d'ERC ha elegit aquest dissabte, a proposta del diputat al Congrés Joan Tardà, Gabriel Rufián com a cap de llista a la Cambra baixa en les eleccions del 20-D.

Rufián, vinculat a l'activisme a través de l'ANC i Súmate, l'entitat que reuneix els independentistes castellanoparlants, formarà tàndem amb el mateix Tardà, tal com ha avançat aquest dissabte EL PERIÓDICO.

La llista de Barcelona ha sigut aprovada amb 122 vots a favor i dos en contra. En la seva intervenció d'acceptació de la candidatura, Rufián s'ha presentat com a "nét i fill" d'andalusos "que sabien que en democràcia es tracta de votar". "I els catalans han votat i nosaltres hem guanyat", ha sentenciat en referència al 27-S.

LA "GENEROSITAT DE TARDÀ"

Després d'alabar "la generositat de Joan Tardà", Rufián ha assegurat que "el número 1" és el veterà polític de Cornellà i que ell "només hi és de pas".

Notícies relacionades

ERC va perfilant les seves llistes per al 20-D. Si Santi Vidal, jutge suspès tres anys de les seves funcions pel Consell General del Poder Judicial per haver participat en l'esborrany d'una eventual Constitució catalana, encapçalarà la llista al Senat, Gabriel Rufián serà cap de llista d'ERC al Congrés. 

La presència de Rufián s'emmarca en l'estratègia acordada al consell nacional dels republicans d'apostar per una llista "transversal, de perfil cívic i progressista". Així mateix, els dos candidats del 'ticket' compleixen amb una de les condicions que Oriol Junqueras desitjava per a la candidatura a la Cambra baixa, és a dir, conèixer bé l'àmbit metropolità.