Vendrell, únic candidat a les primàries d'ICV per a la llista del 20-D

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

En Comú Podem, la llista de confluència de l'esquerra alternativa per a les eleccions generals, es va perfilant. Si l'historiador Xavier Domènech i l'editora de la revista Cafè amb llet Marta Sibina són les apostes de Barcelona en Comú i noms de consens per ocupar els dos primers llocs a la capital catalana, Josep Vendrell apunta al tercer lloc. ICV va informar ahir que, després de la renúncia de Joan Herrera, el seu secretari general és l'únic candidat que ha reunit els avals necessaris en les primàries dels ecosocialistes.

Malgrat haver recopilat 120 avals, 70 més del mínim necessaris, i ser l'únic candidat, les primàries d'ICV es realitzaran igualment per donar aquest dissabte un reconeixement a la seva candidatura. Es dóna la circumstància que Vendrell ja va ser candidat en les eleccions del 27-S però es va quedar a les portes del Parlament, ja que anava en el número 10 per Barcelona i la seva formació va treure nou diputats a la província. En les últimes generals, Iniciativa va aconseguir tres diputats al Congrés.

El quart lloc de la llista d'En Comú Podem seria per a Lucía Martín, fundadora de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Raimundo Viejo, que divendres passat va comunicar que deixava el seu càrrec com a regidor d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona per incorporar-se a la candidatura de confluència, es perfila com el cinquè i primer nom de Podem a la llista.

PENDENTS D'EUiA

Notícies relacionades

Aquesta setmana havia de quedar definitivament tancada la llista de candidats, que  ahir a la nit estava molt pendent de la decisió que prengués Esquerra Unida i Alternativa. Els 5.700 militants i simpatitzants de la formació celebraven ahir una consulta interna per decidir si s'integraven a En Comú Podem o si apostaven pel projecte d'Alberto Garzón a Izquierda Unida.

Els afiliats van apostar per un acord de confluència amb el 55,7% dels vots, però van rebutjar majoritàriament (el 87,4%) les condicions actuals a les negociacions. En Comú Podem havia reservat el número nou de la llista a Barcelona per als verd-i-roigs.