amb el nom de 'l'esquerra'

Baltasar Garzón i Beatriz Talegón impulsen un nou partit per a les eleccions generals

L'exmagistrat i l'exmilitant socialista presenten la formació dilluns que ve

1
Es llegeix en minuts

L'exmagistrat Baltasar Garzón i l'exmilitant socialista Beatriz Talegón impulsen una nova formació política amb el nom de 'L'esquerra' amb l'objectiu de presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre, segons ha explicat el coordinador de Convocatòria Cívica, Ángel Vidiente.

Aquesta nova plataforma, que s'articula amb la fórmula de coalició, serà presentada oficialment dilluns que ve i se suma a la llarga llista de candidatures de l'esquerra que concorreran a les eleccions davant la impossibilitat d'arribar a un acord de convergència.

L'acord està impulsat per Convocatòria Cívica, la plataforma de Baltasar Garzón, i Som Esquerra, el moviment liderat per Beatriz Talegón després d'abandonar les files del PSOE. El seu objectiu immediat és concórrer a les eleccions amb candidatures pròpies i per aconseguir-ho ja està dialogant amb plataformes distribuïdes per tot Espanya.

No obstant, manté una crida a la confluència a la resta de formacions polítiques perquè creu que encara és possible arribar a un acord. El termini legal per registrar les coalicions al Ministeri de l'Interior finalitza el 6 de novembre, d'aquí dues setmanes.

Notícies relacionades

"Encara hi ha vies per veure si altres partits volen parlar", ha insistit Vidiente, que no obstant ha subratllat que el seu projecte no s'acaba el 20 de desembre, sinó que està pensat "a mitjà i llarg termini" i té l'objectiu de "reconstruir l'esquerra".