EL CAMÍ CAP A LES URNES

Equo s'integra a la confluència d'esquerres Catalunya Sí que es pot

Rabell afirma que García Albiol representa el PP "corrupte", la "dreta dura" i "la pràctica del lepenisme"

El candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, amb la coordinadora a Catalunya d’Equo, Belén Álvarez, aquest dimecres, 29 de juliol, a Barcelona.

El candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, amb la coordinadora a Catalunya d’Equo, Belén Álvarez, aquest dimecres, 29 de juliol, a Barcelona. / ACN / XAVIER CUEVA

1
Es llegeix en minuts

Equo se suma a PodemICV i EUiA amb la seva incorporació a la candidatura Catalunya Sí que es pot. "No es tracta d'un afegit a la proposta, sinó que s'insereix a l'ADN del projecte", ha assenyalat el cap de llista de la confluència d'esquerres, Lluís Rabell

La coordinadora del partit verd, Belén Álvarez, ha subratllat que Equo comparteix molts dels objectius de Catalunya Sí que es pot i ha confiat que la confluència, a la qual no es va sumar finalment Procés Constituent Procés Constituent, serveixi per obtenir a Catalunya el mateix èxit que a les alcaldies de Barcelona i Madrid amb formats similars.

Rabell ha assenyalat la transformació ecològica, amb el focus posat en la política de transició que ha de portar a la independència energètica, com a punts clau a abordar en matèria mediambiental, un dels cavalls de batalla d'Equo.

Equo va néixer el 2011 i s'ha implantat a Catalunya de la mà d'ICV. En les últimes eleccions municipals a la comunitat, 11 de les 12 candidatures en què van prendre part van obtenir representació.

EL CANDIDAT DEL PPC

Sobre el nou candidat del PPC, Xavier García AlbiolPPCXavier García Albiol, el cap de llista de Catalunya Sí que es pot ha dit que representa el PP "corrupte" i la "dreta dura" i l'ha qualificat de xenòfob i populista. Ha afirmat que les seves crítiques no són una suposició, sinó una constatació pel que, segons ell, ha significat Albiol com a alcalde de Badalona: "La pràctica d'un lepenisme que no volem i que creiem que es voldrà plantejar com a proposta nacional".

Rabell ha relacionat així el candidat popular amb la ideologia del partit francès Front Nacional (FN) dirigit per Marine Le Pen, a l'eludir, encara que sense citar-les, les campanyes electorals d'Albiol, amb el lema 'Netejant Badalona' i amb el repartiment d'octavilles amb fotos de pancartes que demanaven l'expulsió dels romanesos del municipi. "No voldríem que això fes oblidar", ha puntualitzat Rabell, "que aquest [el PP] és el partit que governa Espanya i és el partit de la corrupció a l'Estat", ha censurat.

EL "CROMO SORPRESA" DE MAS

Notícies relacionades

Pel que fa a Junts pel Sí, la candidatura encapçalada per Raül Romeva i pactada per CDC ERC, ha assenyalat que aquest "embolcall" amaga el "cromo sorpresa" del retorn de les polítiques del president de la Generalitat, Artur Mas. I s'ha referit a les "contradiccions reals" que coexisteixen en la llista, evidenciada amb les diferents postures dels seus integrants respecte a la renda mínima garantida per als ciutadans.