EL CAMÍ CAP A LES URNES

Albiol crida els no independentistes a arribar a acords després del 27-S per frenar Mas

El candidat del PPC proposa evitar així l'"aventura" secessionista i assenyala que "Catalunya no és una nació"

Rajoy ratificarà aquest dimecres a Castelldefels l'exalcalde de Badalona com a cap de llista popular per a les autonòmiques

García Albiol amb Sánchez-Camacho i Andrea Levy, aquest dimarts.

García Albiol amb Sánchez-Camacho i Andrea Levy, aquest dimarts. / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts

El flamant candidat del PPC al 27-SPPC27-S, l'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol, ha fet una crida a les forces no independentistes a arribar a acords després de les eleccions per frenar "l'aventura" d'Artur Mas Oriol Junqueras. Albiol ha al·ludit, concretament, al PSC i ha obert també la porta a Unió per unir-se en "la defensa de Catalunya en un marc espanyol". Albiol rebrà el suport aquest dimecres del líder del PP, Mariano Rajoy, que el ratificarà com a candidat a la tarda en un acte a Castelldefels.

Després de carregar aquest dimarts contra el líder de C's, Albert Rivera, a qui va criticar que se'n vagi a MadridMadrid a les portes d'uns comicis clau a Catalunya --crítica en què ha insistit aquest dimecres--, el també regidor ha apuntat a la "greu desorientació" del PSC. "No és ni carn ni peix. O ets una cosa o una altra", ha dit en una entrevista a RAC-1, en què ha qualificat el partit socialista d'"intranscendent" en el mapa polític català i de "poc fiable". Albiol convida a sumar forces: "A partir del dia 27, els que no som independentistes hem d'intentar arribar a acords per evitar el perjudici per a Catalunya de l'aventura de Mas i Junqueras". De C's, encara que ha insistit en el seu atac contra Rivera per optar ara a les eleccions generals, només ha dit que no és el seu "rival".

Unió li ha retret que hagi sigut "coresponsable de les decisions del Govern català" quan era el soci de CDC. Si hi ha "una reflexió" per part dels democristians, ha dit, ell no tindrà "cap problema" a arribar a acords també amb UDC.

"UNA CATÀSTROFE"

Com ja va fer aquest dimarts, quan es va saber que ell encapçalaria la candidatura popular, Albiol ha reiterat que el que persegueix és que els que se senten catalans i espanyols se sentin "còmodes" amb el PPC. El candidat s'ha mostrat favorable a reformar la Constitució perquè "no és la Bíblia", i li sembla "normal" que s'ajusti "a la nova realitat econòmica i territorial", però consideraria una "catàstrofe" que Catalunya s'independitzés perquè podria acabar "com Grècia".

Albiol ha afirmat que, per a ell, "Catalunya no és una nació", encara que ha defensat que "té dret al millor finançament possible" i que aquest "és millorable". Pel que fa a la immersió lingüística, ha reconegut que s'ha d'insistir en determinats barris, però que també caldria "reforçar les classes de castellà" en algunes comarques "de la Catalunya profunda".

L'ANTECESSORA

Notícies relacionades

Segons afirma, la seva antecessora i presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, li va comunicar aquest dilluns que seria el candidat. "Tots tenim etapes i Alicia ha decidit fer un pas cap al costat", ha dit, preguntat sobre el relleu al capdavant de la llista. "Ser del PP a Catalunya no és fàcil", ha lamentat.

Respecte a la seva controvertida campanya de les últimes eleccions municipals, amb el lema 'Netejant Badalona', i a la seva incendiària estratègia respecte als immigrants, el cap de llista del PPC ha insistit que "si hi ha alguna persona que no estigui d'acord a netejar la ciutat de la influència de l'incivisme i els espais degradats", ell ho respecta, però ell defensarà aquests objectius.