ALS PASSADISSOS

Del «patètic» al 'Candy Crush'

1
Es llegeix en minuts

Mariano Rajoy i Celia Villalobos han aconseguit que, més que com l'últim debat del bipartidisme, aquest debat de l'estat de la nació s'acabi recordant per aquell en què el president va insultar Pedro Sánchez amb un ressonant «patètic» i la diputada va ser enxampada per un periodista enganxada a un joc semblant al Candy Crush a l'iPad mentre presidia el Congrés. Aquests fets van ser ahir els temes estrella als passadissos de la Cambra baixa, mentre a dins, amb un hemicicle mig buit, avançava el segon i últim dia del debat.

En una rotllana amb membres socialistes, una assessora del secretari general va intentar defensar la seva actuació en el cara a cara amb el cap de l'Executiu. Va negar que portés la contrarèplica escrita de casa i va assegurar que la va acabar de completar al seu escó. També va defensar que Sánchez no respongués a Rajoy quan aquest, perdent els nervis, li va deixar anar la frase: «No torni aquí a fer ni a dir res, ha sigut patètic». «Des del moment en què el president ja ha entrat en desqualificacions, ¿què pot fer ell?», va continuar aquesta portaveu.

Notícies relacionades

Ahir tampoc va voler dir ni fer res Villalobos, l'endemà d'aparèixer jugant a un videojoc mentre al faristol parlava el seu cap. La diputada es va esforçar ahir a esquivar la premsa per no haver de donar cap explicació. Ni tan sols va voler fer ús del comodí del Rei, aquell amb què es podria haver disculpat amb un «Ho sento molt. M'he equivocat i no tornarà a passar».

El matí als passadissos va transcórrer entre aquests temes fins que el portaveu de Compromís-Equo, Joan Baldoví, va tenir un petit ensurt mentre intervenia a la tribuna i la sessió es va haver d'interrompre cinc minuts. Baldoví té hipertensió, segons un dels seus assistents, i es va desmaiar. El diputat va fer un gest d'indisposició a Villalobos, que justament estava substituint Posada, i es va asseure al costat del faristol. Diversos parlamentaris que són metges, la ministra Ana Pastor entre aquests, el van anar a ajudar. Un uixer va volar pels passadissos amb una cadira de rodes i Baldoví va ser traslladat a l'hospital per ser sotmès a una revisió. P. S.