CRISI AL GOVERN MUNICIPAL DE LLEIDA

Ros atribueix a una venjança les acusacions de la seva mà dreta

L'alcalde socialista denuncia Camps davant la fiscalia per injúries i calúmnies

Àngel Ros, durant un acte a l’Ajuntament de Lleida, dijous.

Àngel Ros, durant un acte a l’Ajuntament de Lleida, dijous. / RAMON GABRIEL

2
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

la polèmica al PSC lleidatà es resoldrà ara als tribunals. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar ahir, tal com va anunciar dijous, una querella per injúries i calúmnies contra l'exprimera tinenta d'alcalde Marta Camps, que, després de ser destituïda, el va acusar d'irregularitats administratives i econòmiques. Ros va atribuir les greus acusacions a una set de venjança de Camps, perquè fa any i mig li va anunciar que tornaria a optar a l'alcaldia.

L'alcalde va declarar que ha de ser la justícia la que «aclareixi la veritat» i determini si les acusacions abocades per la que ha sigut la seva mà dreta en els últims 11 anys són calumnioses. Després de reunir-se ahir amb els alcaldables de tots els partits polítics de Lleida, va assegurar que la Paeria ha actuat sempre «dintre de la més estricta legalitat».

Ros va recordar que Camps ha sigut la seva «mà dreta» i que «el que ella diu ara que és una irregularitat, també ho era abans, quan tenia responsabilitat» al consistori. L'alcalde va resumir així les motivacions de la regidora: «Amb molt de dolor, veig una situació que es basa en el fet que vaig anunciar que em presentaria al següent mandat municipal, de manera que la senyora Camps va veure frustrades les seves aspiracions».

Ros va rebatre dijous a la nit en un comunicat d'una en una les acusacions de la regidora. L'alcalde assegura que l'adquisició de corbates i fulards per 36.000 euros figurava com a partida «degudament consignada» als pressupostos que «van ser aprovats també per Marta Camps» i que no suposen cap malversació de cabal públic. Pel que fa a les dietes, Ros justifica que els 12.000 euros d'un viatge a Hannover corresponen a les despeses de totes les persones que integraven la representació municipal i a la instal·lació de la caseta firal.

Notícies relacionades

L'alcalde també va afirmar que no ha cobrat mai les dietes de 1.500 euros en un viatge a la Xina ja pagat per la Universitat de Lleida, perquè l'interventor municipal no ho va autoritzar. Segons va apuntar el regidor lleidatà, també són falses les contractacions a dit en el seu entorn familiar ja que, defensa Ros, totes elles han seguit els tràmits legals.

ICETA NO HI VEU AMENAÇA / El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assenyalar que l'enfrontament amb Camps no passarà factura electoral a Ros el 24 de maig. I va defensar la seva autonomia per escollir el seu govern.