CRISI AL GOVERN MUNICIPAL SOCIALISTA de lleida

Ros destitueix la seva número dos i ella l'acusa d'irregularitats

Camps denuncia que Ros va facturar 36.000 € en fulards i corbates de disseny

L'alcalde va al·legar una «progressiva pèrdua de confiança» per retirar-li el càrrec

2
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

La decisió de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, de destituir la primera tinenta d'alcalde, Marta Camps, la seva mà dreta durant els últims 10 anys, i les greus acusacions llançades per ella han desencadenat una profunda crisi política al PSC local quan falten tres mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig. La regidora i portaveu del grup municipal socialista va denunciar ahir suposades irregularitats per part de l'alcalde en la contractació de personal, en el cobrament de dietes injustificades i en regals institucionals desproporcionats. Ros va anunciar que portarà Camps als tribunals per injúries i calúmnies.

L'alcalde lleidatà va destituir fulminantment dimecres a la nit la seva més directa col·laboradora en els 10 anys de mandat al·legant una «pèrdua progressiva de confiança». Va explicar que la seva relació es va torçar quan, fa un any i mig, va anunciar que tornaria a presentar-se com a candidat a l'alcaldia. Però la gota que va fer vessar el got, va dir Ros, va ser un requeriment que li havia enviat aquell dia la regidora, en què l'amenaçava de denunciar-lo davant els tribunals si la destituïa.

Ahir, Camps va acusar l'alcalde en roda de premsa de facturar 36.000 euros en fulards i corbates de disseny, d'ús indegut de dades personals i de sous de càrrecs electes no justificats. També del cobrament de dietes injustificades de 1.500 euros en un viatge a la Xina pagat per la Universitat de Lleida, i d'un altre de 17.000 euros en un viatge a Hannover. La regidora va afirmar que la Paeria és «un vedat familiar i clientelar de Ros, que privatitza i oculta informacions que afecten la ciutadania».

Camps, regidora d'Urbanisme i primera secretària de l'agrupació local del PSC, va afirmar que la seva destitució no està justificada amb «cap motiu objectiu», sinó que és una «represàlia» per no haver-se apartat i renunciat a les seves aspiracions de formar part de la llista del PSC per a les municipals, i va apuntar que Ros s'ha aprofitat d'un article publicat en un mitjà digital que la vinculava -«falsament», segons ella- amb la trama Gürtel.

SE SENT «TRAÏT» / Després de les acusacions de Camps, l'alcalde va afirmar sentir-se «profundament traït» i va qualificar de «barbaritats» les dures acusacions contra la seva persona. El socialista va dir que al darrere s'hi amaga l'ambició de Camps per ser alcaldessa. Ros, que governa l'Ajuntament de Lleida amb majoria absoluta, va afirmar que, en una reunió del grup municipal socialista, la resta de regidors li van demanar el relleu de Camps com a portaveu perquè no se sentien representats per ella. A través d'un comunicat, Ros va anunciar accions legals contra ella per «demanar la condemna de la conducta calumniosa i injuriosa» de què, sosté, ha sigut objecte.

Notícies relacionades

El lloc de la primera tinenta d'alcalde l'ocuparà la regidora d'Economia i Benestar Social, Montse Mínguez, i el cinquè tinent d'alcalde, Fèlix Larrossa, assumirà les funcions d'urbanisme.

Els candidats de CiU, ERC, ICV i el PPC a l'alcaldia de Lleida van demanar ahir a Ros que doni explicacions en relació a les greus acusacions i exigeixen una auditoria pública sobre les despeses municipals.