SEGONS LA SER

La dona que va anar amb el 'petit Nicolás' a la coronació, denunciada per administració deslleial i falsedat comptable

Un jutjat madrileny admet a tràmit una querella contra Catalina Hoffmann, que hauria cisat 400.000 euros en una estafa piramidal

L'empresària és propietària dels centres de dia per a la tercera edat Vitalia

Francisco Nicolás G. I., a la coronació de Felip VI. / FACEBOOK

Francisco Nicolás G. I., a la coronació de Felip VI.
Catalina Hoffmann va aparèixer al programa ’Emprende’, de TVE, l’agost del 2013.

/

1
Es llegeix en minuts

Catalina Hoffmann, la dona de cabellera rossa i vestit blau que apareix al besamans de la coronació de Felip VI amb el 'petit Nicolás', ha estat denunciada per un suposat delicte d'administració deslleial i falsedat comptable. Hauria comès una estafa piramidal per un import de més de 400.000 euros.

La informació, que avança la cadena SER, explica que Hoffmann és la propietària de la xarxa de centres de dia per a la tercera edat Vitalia, però té més societats i una fundació que porta el seu nom, que també s'inclouen en la denúncia presentada i admesa a tràmit al Jutjat d'Instrucció número 5 de Madrid. Se l'acusa de delicte d'administració deslleial i falsedat comptable.

Els demandants l'acusen "d'obtenir préstecs d'una societat a favor d'altres societats controlades per ella i d'utilitzar de manera indeguda aquests fons socials per a atencions personals com sumptuosos viatges privats, vestuari de luxe, i fins i tot cursos de pilot per al seu exmarit".

LES SOCIETATS DE HOFFMANN

La querella, prossegueix la informació de la SER, inclou altres societats que també administra Catalina Hoffmann. La primera va ser constituïda el 2003, Innovazion Recursos Geriátricos SL, i funcionava com a Vitalia: una xarxa de centres de dia per a persones grans. La segona societat, Hoffmann Consulting SL, creada el juliol del 2007, segons la querella "factura quantitats desmesurades per assessorament a Innovazion i a altres empreses del grup que necessiten diners". Innova Tercera Edad va ser constituïda el 2008 per donar "assessorament i suport a Innovazion (als centres franquiciats)". Innova és 100% d'Innovazion-Recursos Geriátricos SL i Catalina Hoffmann també n'és l'administradora única.

Segons la querella presentada, els diners defraudats per Catalina Hoffmann als tres afectats que han presentat aquesta denúncia superen els 400.000 euros (405.613,11). Aquests diners han estat invertits en préstecs, compra de participacions amb prima d'emissió i aportacions al capital de les societats, i mai han estat tornats. 

Notícies relacionades

Els denunciants asseguren que Hoffmann i el seu grup d'empreses atrauen socis i inversors d'una manera fraudulenta perquè es "falsegen els comptes engreixant artificialment els actius".

Hoffmann, fundadora de Vitalia, una xarxa de centres de dia destinats a la tercera edat, va ser guardonada el 2013 amb el premi de la categoria Empresa que atorga la Fundació Príncep de Girona.