Investigació a la família de l'expresident

Jordi Pujol: "No he tingut mai comptes a Liechtenstein"

La defensa de l'expresident veu la seva causa induïda per la policia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

11 de gener del 2013. Susanna Griso entrevista Jordi Pujol a Antena 3. L'expresident de la Generalitat proclama: «No tinc cap compte a Suïssa». Revelacions i confessions posteriors van demostrar que l'asseveració no es corresponia amb la realitat. Ahir, el mateix personatge va pronunciar una frase idèntica però amb un altre paradís fiscal que investiga la seva fortuna familiar. «No tinc comptes a Liechtenstein, ni n'hi he tingut mai. I no els diré res més».

Va ser a les portes del seu domicili, a la ronda del General Mitre de Barcelona, com a breu resposta a les investigacions obertes per un jutge d'aquell principat centreeuropeu davant les sospites d'un delicte de blanqueig de capitals. Fonts de l'equip jurídic del clan Pujol citades per Efe van explicar que, ara com ara, no es plantegen recórrer la decisió de la jutge de Barcelona, que en una providència va acordar unir al sumari la sol·licitud de Liechtenstein i va acceptar facilitar a la justícia d'aquell país la informació sobre les causes en procés contra la família Pujol.

Notícies relacionades

Així, la defensa de l'expresident català resta importància al nou front judicial que s'ha obert i li vaticina un curt recorregut, perquè està convençuda que la seva investigació per blanqueig no té cap base més enllà dels requeriments d'informació que la Policia Nacional ha dirigit a les autoritats de Liechtenstein per tal d'obtenir informació sobre possibles comptes de la família Pujol en aquell país.

Donat que aquest intercanvi d'informació exigeix una autorització judicial, manté la defensa de la família de l'expresident català, la causa oberta a Liechtenstein només pretén resoldre si és pertinent o no facilitar a Espanya les dades sol·licitades.